我只不過喺自修室溫書,點知比我遇番佢。(2)

1001 回覆
89 Like 2 Dislike
新讀者留名 個故好正
追咗兩日終於追到live
唔知點解幾鍾意阿月呢個角色

穴穴

我都好鐘意,寫佢同阿靜係最易寫
又要聽日先有
Live
F5已爛
Btw個故大概仲有幾多會完
又要聽日先有

唔好意思啦,諗住打曬一篇一次過出
Live

多謝曬超人
F5已爛

如果可以我想試下爆多個post 之後就好快完
F5已爛

如果可以我想試下爆多個post 之後就好快完

有咩問題
一日十推都得啦
有排推

各位讀者幫幫手
有文未
Last day 完咗,Study leave就隨之開始。人地話study leave開始之後先係真正見真章嘅開始,成敗得失就睇呢個幾月肯努力幾多。

我就當然唔會吝嗇自己嘅勞力同努力,盡力chur盡呢個幾月,無論小霖同小涼點樣chur我,我都唔會有怨言,我一定要入到大學!

不過可能小涼都明白物極必反嘅道理佢都冇chur得我咁緊,適當時大家都會抖下,咁樣佢又開心,我都輕鬆唔少。無謂再俾啲無謂嘢擾亂我地考試嘅情緒啦。

「死啦..聽日就考中文啦..係我最弱果科。」小涼講,佢其他科都唔錯,係中文弱咗啲。呢段日子,我都已經盡量幫佢。

「唔洗太驚嘅,好多人都會炒份閱讀啦。」

「但係我係綜合同作文弱啊..」

「呢個時候驚都冇用,今晚早啲瞓啦,抖足精神,唔好去錯試場啊。」去錯我就真係幫唔到佢,我同小霖都揀咗個近我地學校嘅區,反而我同小霖就有幾個試場都一樣。

臨瞓前我就係到諗..聽日就係DSE啦..驚咗咁耐嘅嘢,終於都到。

一朝早我就起身準備,令自己保持一個好精神嘅狀態。

去到試場之後,見到個個都拎住啲ZZ或者果個燒完嘅筆記死刨爛刨,我自己就喺到養神,呢個時候俾自己放鬆下仲好啦。

入到場先知,原來最大嘅難關係考官讀指引嘅時間,真係好折磨,又怕一陣份卷難,又怕會悶到瞓著。

開咗卷之後,同份死亡之卷正式埋牙,有得呢個稱號真係唔係浪得虛名,我考完出咗試場真係嚇到汗都滴埋…難成咁嘅…
不過預咗炒,有4成分算。

一開番電話,就見到小霖嘅來電。

「阿楓啊!」佢好似好焦急咁。

「唉屌..點啊你考得?」

「考得好差啊..好多唔識啊..點算啊?」我都未聽過佢咁慌張嘅聲。

「冷靜下準備卷二啦,唔好諗啦過咗去!」

「哦哦哦..好啦..一陣考完去食嘢?」佢一講起食就放鬆好多。

「好啦好啦,加油啦。」

喺我收線之後,隔咗一陣就輪到小涼打黎。

「喂…….」一聽佢把聲仲慌過小霖。

「點啊你?好多唔識?」

「死得啦今次…實炒啦。」講到想喊想喊咁添。

「唔緊要啦,我都考得唔好啊,收拾好心情考卷二啦,好冇?」

「唯有係咁啦…唉。」佢士氣仲係好低落,希望唔好影響佢卷二表現。

卷二都算還好,我做咗題己所不欲,我諗發揮平平穩穩都ok。

「唉,死啦,做著份咁難嘅卷,想合格都難。」小霖講,考完我地就去咗星矢吧食嘢。

「你覺得難都大把人覺得難啦。」娜姐講。

「希望啦..唯有綜合同作文拉番啦。」我都頹頹地咁講。

經過第一日嘅失敗,我地唔敢再輕視呢個試嘅難。

接下來幾個主科,由溫習到實戰,我地都出盡力,特別係小涼,都未見過佢咁,直情背水一戰咁。

英文同通識我地都考得唔錯,應該個grade都唔會太核突。

你問我點解唔講下阿月阿言佢地?有咩好講姐,佢地係爭在做唔做到狀元之麻,完全係輕鬆carry嘅。
有排推

各位讀者幫幫手

係感動嘅!
有文未

有啦有啦
Push
輕鬆推
推呀
感動啊 咁多推
繼續推
「加油啊,今日考數,唔洗驚!」小霖喺我隔離講,我地今日同試場。

「你係咁講啦..你啲數咁好。」叔叔不行了..

「你仲係咁驚咪辜負曬我同小涼嘅努力?」佢指一指我手拎本嘢,冇錯,我仲係溫緊小霖本筆記。

我唯一會溫筆記嘅時候竟然係最唔需要筆記果科,真係諷刺。

「好啦..入場啦!放鬆啲!」佢按一按雙膊講。
.
.
.
經過3個幾4個鐘嘅折磨,終於征服咗科數,又真係好似冇想像咁難,總之出到黎就江交棒心情愉快啦!

「睇黎幾好喎考得。」佢笑我。

「不過不失啦,都唔錯!」

「咁咪幾好,都話唔洗驚架啦!」

「隨時愛相見 便見面..」

「喂?死人頭!」係巴渣妹。

「點啊巴渣妹!」

「考成點啊你?」聽把聲佢都好似唔錯咁。

「我唔錯啦!你呢?」

「冇難度,嘻嘻!」

「咁咪幾好,一陣自修室見啦,過兩日考ECON。」

「好啦好啦!」

「小涼啊?」收咗線之後小霖問。

「係啊。」

「你就唔好成日激嬲佢啦,佢係好女仔黎架。」

「我知啦,我會好珍惜佢架啦。雖然有時佢就巴渣啲但係其實冇惡意嘅,佢做每一樣嘢都係為咗我,我知架。」

「知就好啦!記住我話過你對佢唔好..」

「你就唔過我啊嘛,知啦長氣。」

「呃..有一日我唔哦你睇下你點!」
係live呀巴打
係live呀巴打

好密啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞