[Mac撚] 用家/買機集中討論(69) 忍足幾年一舖射晒落去

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
老實講大把人打機成皮一張卡啦,夠有人年年換電話2萬部notebk唔算貴啦
notebook 用到好多年,差唔多啦
無, 純粹玩到當bonus
打機程度未到成日針住講macbook打唔到機既gamer
iphone pro都成萬蚊部啦 又唔見人話佢地有錢
想問送貨條友係咪差唔多嚟到前會打一打比你先
第一次訂Macbook
揀左送去Office 一陣佢on99放左係座頭就死
office 通常唔打 除非搵唔到你

btw 都要對電話同簽收,所以唔洗驚
我覺我係因為呢個年代好多人用電話多過電腦
所以佢地覺得電腦唔係必須品
更加唔會用萬五蚊買一部唔係成日用嘅嘢
住宅會打既
https://www.applegamingwiki.com/wiki/Home
有好多game用rosetta 2, crossover嗰啲都可以玩到, 部分都係要direct x
不過就唔好展望畫質開到max
上年M1 MBA用到低畫質, 希望今年pro用到中畫質
有冇人仲好似我咁等埋review先決定?我仲未諗到咩specs, 就連14/16都好似諗唔到

預算有限 14 pro max 同 袋底16 pro 之爭
笑撚左
一定有保守撚

今次14"同16"同相同spec其實都feel到出黎應該都會有效能差,係爭在折扣幾多
不過16"本體已經重,Max又加200g,140W火牛又係重,成件事好唔portable令好多人要考慮14"

之後就係要求唔係最top既人,不過M1又滿足唔到佢地,唔知道袋底14"夠唔夠做,又唔想盲目BTO加野
咁就煩,我填左屋企收
但 office hour 自己返左工,屋企只有工人係度
你可以係AOS撳定ORDER先, 未出貨都可以CANCEL
對電話號碼工人姐姐都可以幫手, 一定要本人簽收?
您講緊嗰類人就係我...
唔多拎出街, 但屋企又無位放mon,
16吋會好啲, 但又驚M1 pro 唔夠用
穩陣啲睇review先
我可能要落去問下天才或者精靈應該點做

落單果陣話 25/11-2/12 送果陣我係 book 左放假
但而家佢提早左話係 11/11-18/11 就多數日子都係返工
你收窄做16"已經諗少好多野
我諗Pro同Max分別係graphics相關比較大,其次係好大dataset既task
一般用家甚至係pro用家未必太覺
收過好多次機, 都係屋企人代收, 唔洗擔心
好似16max 版有high power mode
我本身諗14, 但返工對住13好似好細,屋企用imac, 諗諗下好似16好d
我用AOS買左起碼十幾年野
無印象有一次要驗本人身分 / 打電話
返工同屋企梗係駁mon, 出去先就咁用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞