[Mac撚] 用家/買機集中討論(69) 忍足幾年一舖射晒落去

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
我用window laptop 舊電真係用到我想嘔 , 所以查完Is M1 ready個網, 想轉mac試試
轉啦
唔會後悔
M1 Air好得
但新嗰部要等實機
By the way 噚日去過 Apple Store 想睇實體 M1max 機,職員都話最快下星期先
不嬲有機嗰日先會有 display,即係下星期二
一般都係shipping day 當日先有
https://youtu.be/KD1bUUfUpIE
上年m1 apple event彩蛋就係講x86 pc舊電
今日訂要去到19/11-26/11先送貨 好多兒登仔反 但現實係勁好賣 兒登係現實既相反
Apple Watch 都係
未開賣果陣個個都話無人買
點知一訂就等成個月
其實係好多兒登仔俾唔起錢買
今次m1 pro/ max 連登好少人反
大家仲打哂飛機
不過總有啲人入嚟質打唔打機
反而iphone 13就話話屌無新意
但現實訂機就訂到仆街
完event後㩒左15分鐘先㩒到入cart買到
大把人搶住買其實
房屋台更甚
因為大陸今日先開始比人訂
琴日14都26都可以買到,今日已經要去到11月中
今日訂要去到19/11-26/11先送貨 好多兒登仔反 但現實係勁好賣 兒登係現實既相反
因為大陸今日先開始比人訂
琴日14吋都26號都可以買到,今日已經要去到11月中
上年 M1 機既表現,使到今年 M1 pro/max 俾到餓左好耐 Pro 機既人有好大期望

而且賺買力都累積左好耐 - 近一年你都明知 Intel 係末路你仲會駛兩三皮野落去?
唔怪之得..明明今朝睇到,26號有機
lunch時間突然去到11月中
自己用唔著/冇興趣/唔捨得/買唔起
就走去質疑人地點解買
同佢講完點解又要串番你轉頭
佢地又唔夠膽係中環尖沙咀,去串個揹住幾皮野既 Chanel 手袋既 OL

明明五毫子一個膠袋就裝到野喎
袋底應該好夠我哩啲業餘用家,
再長插一張512GB SD card 變相1TB
就係非常好奇個16-core GPU個快到咩地步,
可能連paralles玩GTA 5都可順暢運行,
攪到中級gaming laptop收哂皮
上面定隔離post好好笑
有個小朋友串人買top spec就係電影大亨
個個都話要剪片
又有個係到拗freelance買機就係貼錢打工嘅戇鳩仔
買部靚機令自己開心,so what?我鍾意攞黎上 Facebook 睇 YouTube 片牙,關佢隱事?
我舊年試足一年M1 Air好滿意
今年買咗袋底
遲啲會插張512/1TB SD card入歌
同埋parallels裝個windows
諗起都爽
其實我地呢個post先無跟連登風格,太多人講真話
出面嗰個post先至正路,文書撚要64GB,全民剪片,唔升2TB唔好同人講你有SSD,用Mac打算打機,屌打3080 etc
不過嗰面都有人貼打爆四萬八訂單既
Same
我就係鍾意佢個mini led+120 hz睇片掃Facebook
個喇叭同3.5聽lossless夠靚聲
完全唔用嚟做嘢
吹咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞