[Mac撚] 用家/買機集中討論(69) 忍足幾年一舖射晒落去

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
用VMware virtual desktop都ok
14寸轉m1 max會唔會好食電,都係等review先,16寸轉m1max 重D,會唔會係散熱,睇定D先買
咁呢個世界的確好多有錢冇掟洗/物質主義嘅人
不過同時都有一班好似呢度諗嘢好實際嘅人
啱用/夠用就課金
話說訂單冇左取消個制, 係咪要打上去取消單
未pfs 的
ARM 版?
其實我今朝都幾乎可以扑鎚買一部袋底14"玩吓先,都係見到ship date飛左去11月12就抽頭
我會同上年用同一個套路,廿六號全日camp住實測,如無意外即晚walkin ARS搏標配有貨

暫時仲有幾個位需要實測求證14"有幾多野不及16"
Pro又有幾多野不及Max
嗰d叉電供電情況等等
仲有如果store有實機demo,可以親身確定14" mon會唔會已經開始離開平時13"太細唔夠用嗰實戰範圍,咁的話真係可以唔上16"都做到desktop replacement

不過我個windows純粹叫做應付下啲特別情境
唔係成日用
銀色仲係26號
Max有四個RAM區塊同埋中間粒SoC大double咁濟,條上面heat pipe用足料重200g好正常
其實咁樣代表14"升去Max有隱憂,無理由細機散得足熱,上去大機要做大d個散熱結構
可以預計14"極端情況下可能throttle
等review
ARS係?
係咪等澳洲人unbox跑下benchmark先買
全部買咗14 max 一齊搏上得32gb ram 就多數都上max 㗎啦 希望 24core gpu 積熱少過頂配
想要袋底,依傢買要11月中先有
唔知會唔會好似Apple watch 7咁間唔中有早d拎得既位放出黎
送貨嘅話 袋底銀色仲有26號

或者26號嗰朝你捕捉官網/app應該會有少量pickup
ARS = Apple Retail Store
AOS = Apple Online Store
係囉應該又係嗰條澳洲埃及佬拎機先
係咪唔會有KOL開箱評測
PC 個演員先係真Mac用家
Mac 個演員就俾 Intel 掘咗去
用過幾年太空灰
覺得部機太沉好易眼瞓
所以我之後都係用番銀色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞