True Wireless真無線耳機討論 (59)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
仆街啱啱仲出去街鋪買咗CX true $1070
呢家上hktv睇見有988,蝕咗餐飯錢
我就係AZ70W 去xm4
聲就覺得差唔多 如果用an就可以考慮xm4 (LDAC)
諗緊jabra 7 pro 定 xm4好
7pro個anc好似差啲?
7pro 睇緊邊度有現貨
美森 cx $800有找
thx 咁可以疊埋心水用多排先
btw 你果陣有冇跌電問題 隻叉電盒擺一個禮拜左右就冇晒電
當然有 呢個亦係第二大既轉會原因但想講
另外想講AZ70W用耳膠已經做到XM4用耳棉個級數
^ANC
唔知黎緊新出果隻az60有冇改善 有既話都想買番隻玩下
平時用得唔多 但要用時一拎出黎冇晒電真係好難頂
xm4連anc都冇優勢咁真係冇咩動機轉
會唔會有人可以分享下Samsung Galaxy buds2好唔好用? Trade in價好似幾抵玩

另外Sony WF-1000XM3 如果女仔戴會唔會太大舊
M3唔諗
你意思係唔會?想問豐澤會唔會有得試?平時無玩開耳機
一定有改善啦連日本仔都知咩事
我有xm4都想買對黎玩
Xm3易甩又大舊,續航力都唔好
女裝不妨睇埋aviot
第一次上嚟問嘢, 想請教咁多位ching, 如果想買入門級真無線耳機, 如果EOps Noisezero WY+ ANC 同埋 Jabra Elite 3 Earbuds兩款大家會揀邊款? 想買嚟響公司做住嘢聽邊隻會好D?
Thanks!!!
AZ70苦主
聲唔差降噪 ok call quality都幾好
唯一壞處就係走電
有冇人知eq跟嗰對耳棉係咩model?
call quality ok咩
對方成日話背景聲好嘈 聽唔到我講乜
請各位巴打俾啲意見,
追左少少post,睇岩幾隻,
Bose QuietComfort / B&O EQ / Sony XM4 / Jabra 85t

主要平時用來聽歌,有時講下電話。
連IPhone 用, 邊隻通話質素好啲,操控方便啲,音質好啲,最緊要唔容易跌。

之前用開AirPod, 唔岩耳形,好易跌
DG用咗一星期 坐巴士/mtr都ok 未斷過
連iphone
android 唔清楚
冇咩中斷過
街賣緊千三咋喎,上旋拍搵下
個地方本身係嘈用邊款真無線都死啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞