True Wireless真無線耳機討論 (59)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
唔該哂bro

睇黎DG 同Noble都係靚聲之選,連線亦都算正常

耳聽為實 最緊要都係試下邊隻聲啱自己聽開嘅
咁就公平講,班網絡打手都話係同價位無敵之類。
1500蚊以下如果唔care品牌,買佢粗用都可能真係無敵。airpod pro 貴佢至少500蚊,好過佢都合理。但係都跳到上1500以上,俾多少少我會買DG, 同ipod pro同價會揀 fokus pro.

呢隻l3pro用料同造工對得住個價,聲又唔差,好多1500以下耳機各樣問題,佢到而家都唔覺有,算係咁。

airpod pro 永遠同我無緣,我好肯定用唔夠一星期會戴戴下甩出黎然後跌左搵唔番。

其實都開始有非官方youtuber出片,有d都幾中肯。
DG想換耳棉 有無推介
https://www-cool3c-com.cdn.ampproject.org/v/s/www.cool3c.com/article/167540/amp?amp_gsa=1&amp_js_v=a6&usqp=mq331AQKKAFQArABIIACAw%3D%3D#amp_tf=From%20%251%24s&aoh=16358399159305&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.cool3c.com%2Farticle%2F167540

買完sony xm4先見到aviot出新耳機

原本用開bd21j pnk,啱啱轉咗用xm4,
發現bd21j pnk 音質係屌打xm4,
就算用spotify source都屌打xm4用tidal 最高音質再ldac,
仲要穩定性高xm4 N倍,
我用bd21j pnk係真係冇乜點斷過,
搭地鐵係0斷咁制

而家出ltd版,
話support snapdragon sound,
可以24bits 96kHz推3單元,
通話又強化,
應該音質無人能敵,
好彩都係冇anc同wireless charge,
有既話我可能會好撚dum 春

不過24bits 96kHz可能會好似ldac咁,
出到街lag到用唔著?

都係忍下手等佢真係有3單元 anc wireless先再買
慢慢享受
Bose Soundsport Free 開始壞壞地,有冇同佢差不多質素既推介?
補充多句,有留意jabra 75t同85t, 上網話75t 低音勁但個咪好差,85t 就改良左個咪但低音渣左,到底邊款好d
有預算既真心推薦DG,鐘意bass既會覺得好正
ANC 應該係頭3名勁
用佢黎睇netfilx 好係入左戲院咁
L3p 我都有,高音有d 尖,bass 冇打心口既感覺,不過個app 都幾多嘢玩同較,有d 追住xm4 黎跟既感覺。有耳翼會戴得實d, 物理降噪都唔錯,開左anc 反而d 高頻出返
pnk版 有凛として時雨個鼓手做調音
同埋同psycho pass有聯動

導航聲有花澤香菜同日高範子係psycho pass入面角色把聲揀
Dg 唔得
L3p對耳翼要讚下 佢呢款中空耳翼係我戴過最舒服最穩陣
21j音場點??
有冇d 平少少bass 又ok
如果你唔介意大陸野咪 liberty 3 pro
fokus 可以單邊
Xm4始終得一粒6mm用到盡架喇
佢唯一贏其他旗艦機係周邊嘢anc, ambient sound, speak to chat, eq同個app係比較好,電量/size/無線充電呢啲都兼顧到
但齋講音色真係未到最top
有冇師兄用緊LG隻Tone free 求包膠
Jabra Elite 7 Pro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞