True Wireless真無線耳機討論 (59)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
日水同港行,除左保養,有乜分別?

至怕個 app 冇英文
冇分別 有英文
正常入耳iem既質素。除非耳形同耳膠好唔match啦。配戴感係自在舒服的。

呢樣試機時都幾難試得真,除非鋪頭有嘈音。
本身budget想買xm4
試完dg 又想買
之後見你買左noble 又想試下 又over budget左
一步到位
noble有圈鐵煲下仲好聲啲。
如果係音質撚,鐘意聞歌,追求分析力既,noble係幾啱胃口。
我之前一直都無用開anc耳機,所以就少一範考慮。

Noble apps有個聽力test,做完後會因應你既聽力特徵去自動俾一個啱你既eq setting,都幾有趣。
清你用ios 定android
android,隻耳機行到aptX
不過ios 好似淨係得AAC?
一開淨係用iphone聽開AAC,
上星期買咗pi7 用otc線駁差電盒做dac出aptX ,
聽咗一星期用返XM3出街聽 真係兩個世界
單論音質,spinfit 360算唔算係最好既耳膠/錦
有無其他都值得一試
if no issue, az60 for me
無論65t定75t係地鐵次次都比人話聽唔到我講咩野,之後佢講完佢想講既野就cut我線

用an機可以換邊隻真係係街會傾到電話?
唔想用ipod
airpods先真
睇#1
想請問Sony XM4既聲底係暖定冷聲?

另人聲係靠前定較後?唔該

日馬 ,千八,過多幾日睇下評論就狗冲
上一代noble底嘈聲好大,新一代有改善細聲返?

上一代已幾好聲,冷聲底,高分析
XM4 $2300呢個價位內仲有咩推介?
有冇巴用緊B&W PI7

覺得值唔值呢個價?
$3000幾覺得值唔值
好睇你係木耳定金銀耳
如果你用開airpods pro跳去pi7
可以話係地獄升天堂咁aptx格式拍得住同價位有線耳機
iphone撚用開mtw
但上網睇review話用iphone但唔用佢個盒射出嚟
音質會差好遠
iphone最高出AAC格式,
你開kkobox moov個啲無損都出唔盡啲音質,
我都係iphone 撚,
平時用airpods pro聽電話同聽下電台,
要享受音樂就用盒射aptx聽歌
咁算了,我主要都係出街聽
唔會拖住個盒用
請問bro,點先用到個盒?要買d乜配件?

只識直接手機開藍牙連tws,唔該先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞