True Wireless真無線耳機討論 (59)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
想問吓有無人試過somy xm4換spinfit耳塞用?

可能因為我油耳 我去專門店試嘅時候 覺得個foam耳塞癡住我耳道內壁 搞到好唔自在 好似好痕咁

除咗耳塞texture問題之外 一開始試嘅時候係M size 但完全大到放唔入耳 要換S先戴到 不過fing吓頭已經想甩咁

換咗spinfit耳塞會唔會好啲?定係xm4真係唔啱我 可以唔洗考慮?

利申: 本身用airpods1, 試戴85t, bose qc同sennheiser都無咁嘅問題
古典其實起碼一定要用耳罩,入耳式天生點都做唔到
更唔好話tws…
PI7 算係音質幾好同雜食,係唔夠「毒」 , 因為係走分析路綫
Btw以前我有對B&O H9 可以聽吓古典,但音場都一定要熄ANC先出到嚟
聽講SONY個個耳罩wf4?都無咁好

入耳式唔係換下線就得?隔離POST 巴打推薦我 IE800
Ie800聽古典係正既,不過而家有啲難買,同埋換線有啲難,因為佢唔係正常線,不過呢邊唔講咁多了
呢個係DG特色
我買pi7前睇好多人講接收好廢,但用咗一排 又冇乜疾機,行太子旺角個啲區域實有,但日常使用好少出事。
只係音量唔知點解要開80%以上我先覺得正常
同感
我估佢有針對降噪黎調音?
唔似某d牌子一開個降噪d聲就"聞"哂
巴打有咩推薦?我得閒去下試聽
都係耳罩?
耳罩就真係唔識
但入耳就IE800,IE800S去到最新IE900聽古典就真係正既,不過都係貴(ie900)同買唔到(ie800s)
btw sennheiser tws都好似係用IE800個單元,之前用過第一代都真心幾正,當然同有線就真係冇得比
elite 7 pro仲衰過75t
85t 又係差過75t

唉我都唔知買邊隻好
但我見sony xm4 comments話通話一般
Jabra85t定75t 定新嘢好?

降燥 好緊要 音質就盡量好

點揀好?(原來想買xm4
https://youtu.be/bKM6JxmJyvc

https://youtu.be/sgL0WUvqni8

jabra 75t抵屌

但如果降噪+音質好 xm4就做到哂
但通話質素差
邊個體驗 最近xm4?
ie900成皮𣎴如整cm耳機
好耐以前用tf10pro覺得好正,但跌咗一邊揾唔返
然後依家有時用木耳fx 800但好重
tws 都係做占/ 出街聽一陣,畢竟用iphone 推only
用緊powerbeats pro,通話同錄音都好唔錯,但係音質真係好差。
同一個youtuber
galaxy buds 2 都音質同通話都吊打 pbp
仲有降噪
Noble fokus pro有冇人入咗,搭車聽歌感覺如何?
Around $1500
Sennheiser CX TW or 85t or 75t?
咩意思?

但邊到有得試聽85t 同 75t?

應該會買85t overall佢好全面
75t active 兇宅 888hkd 好吸引
https://youtu.be/sgL0WUvqni8

我係YouTube search 85t 75t就有
你伸手黨黎架喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞