True Wireless真無線耳機討論 (59)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
無話有咩大問題嘅
係睇你一對會用到幾耐
我之前對65t都用左三年左右先掉到壞壞地
豐澤買jarbar 加唔加幾十蚊多一年保好
講真個句 兩年後你都心思思想試新科技啦
接近全新DG放返出去可以放到幾錢?
其實jabra唔太貴到時過保換左佢算啦
有無人用過 libratone air +2?
支牌係原罪
咁可以唔考慮
試過好多隻,小弟淨係想通話功能好少少,輕便,AirPod pro就不了⋯⋯巴門有冇好介紹⋯⋯
去親試完都未入到手
用咗devialet gemini 幾日:
個bass 係正,下潛力足,中高音above average但無咩特別,係開app入面個高音會再好少少,但都稱唔上明亮。
已經無connection issue,有啲嘢幾特別:
開一般個時音場同開Anc個時有分別,感覺低頻量都唔同咗。
Anc方面,其實我都唔知點都算勁,只不過強度揀低有時行出街仲靜過高大風開anc 係會有風聲,感覺呢方面係xm4好啲。
2490呢個價位我諗都係同xm4鬥,淨係試聽嘅時候聽過xm4,所以都講唔到啲咩
加多一年59hkd, 但唔知豐澤個保養伏唔伏
两隻都有
功能 xm4
音質 dg
ANC 相差無幾
依家xm4周街都有貨,大家會去邊間買?
Sony XM4 同airpod pro 大家會點揀
注重通話airpod
注重降噪xm4,但建議你去試試岩唔岩帶
PI7 我買咗條OTG嘅線 ,插住後㩒個盒外面個掣3秒
但冇閃燈配對 有冇巴打教教我點先連到
我習慣用法係,首先耳機藍牙同手機連接(順便連動埋Apps ),之後OTG支線將手機同充電盒連接,10秒內充電盒盞燈就會轉為藍色,完成。根本不需要撳充電盒外面的制。
PI7 tws嚟講,分析力好高,人聲向前,聲音偏快,音場普通(但唔算窄)﹐但接收一般多人場所如地鐵會跳格

XM4 anc完勝,講電話好清吓,三頻算平均但低音偏重,音場有d窄(但都好過MW08)

俾我就揀PI7, 利申兩對都有
我都連唔到,我想問點知條線有冇OTG,我屋企幾條lightning 轉usb c ,插左都冇反應

我係用呢條。好多lightning to type c缐係冇OTG功能(包括原裝Apple 嗰條)。
有無邊款音場闊?
聽古典想問揾音場闊
pi 7好似滿足唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞