True Wireless真無線耳機討論 (59)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
你長開LDAC ?
已經係用iPhone穩定連線優先
用podcast mode
用咗兩個禮拜,暫時都幾滿意,音質正如我之前講係偏向三頻平衡,個人口味EQ會set高bass少少,都交到功課嘅,樓上有巴打話人聲有少少濛,我自己就唔覺,感覺樂器聲係靠前,但人聲都係清晰嘅

坐車、行街、行商場,呢兩個星期都冇斷過冇窒過,5.2係幾可靠,ANC我自己覺得普通,可能佢本身物理隔音已經OK,我覺得ANC效果唔算好明顯,諗緊換唔換個耳綿,唔知會唔會有幫助
有冇ching 用緊 jaybird vista 2?? 佢個EQ App 幾正但香港唔見有
唔該晒Ching
決定過幾日去買
有冇師兄買左fokus pro
個濾網有冇走出嚟俾你欣賞下個單元
Ios15 好間唔時會bug咗試過用ambient sound聽到有八達通聲之後得返一邊聲
但停一停首歌播過/熄一熄電話藍牙再連返就得

同埋有時經apple watch unlock部電話首歌會疾一疾大約0.5秒咁
至於咁嚴重斷線真係未試過
巴打有冇研究過cx plus 同 cx true分別? anc對我又好似無咩用,但價錢又只差$300
同感,三衡比較平衡,樂器聲係出啲,但人聲都清
但如果想人聲出啲,喺佢eq mode轉podcast mode會好過自己拉好多

但如果想人聲出得黎樂器聲唔出/薄既樂器聲就可以考慮下其他耳機
暫時未見到,希望都唔會見到啦
所以我都特登貴多幾舊水買行貨算
日森到貨

比XM3,有升級感覺,Detail 位多左

咁快到貨
幾錢入手 同埋聽感如何?
bro聽你斷線情況,唔多正常,xm4其中一個賣點係連線穩定,尤其AAC更加唔應該經常斷

會唔會學樓上講,係IOS15有bug?有冇試過其他手機?如果android 機都咁就必定有問題要換
玩左朋友隻XM4一陣,功能同ANC都好勁,size比較大粒唔太夾耳仔會突出黎,但大耳既用家冇呢個麻煩

再去鋪頭試埋Noble 二代demo,聲真係好得,但試既途中已斷過兩次

最後決定買noble二代,因為音質上好過XM4好多,bass有量有質空間感大,中高分析力高,但個connection太垃圾,預左主要室內用

出街用翻自己隻舊藍牙算
我仲未收到
想買無貨
今日試咗B&W PX7 真係好靚聲
碳纖版帶上頭好似無帶咁
造工好
Xm4駁電腦用會唔會好大latency ?
2萬5千羊,加特快1200羊,普通900羊

大約千八港幣

ching 可唔可以試下個電力同埋 multi point connection
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞