True Wireless真無線耳機討論 (59)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
YouTube睇review啦
想問下spinfit有冇邊間鋪頭係有得試?
試完DG 同 noble fokus,兩隻都好聽,買左聽幾日後小評

DG 節奏感強氣氛熱鬧,聽kpop,band aound唔錯,人聲較近有感染力
noble 就分析力高,細節突出,個調音聽女聲幾享受

bass 兩個都有,DG 潛深d,noble就爽d速度快d

各有各好,聲既野好主觀,我兩隻都幾鐘意
noble係咪冇anc??
bro,見你煩緊DG既連線穩定度

noble既連線仲差過DG,DG我覺得連接能力不過不失,但出街我會用翻XM4或MW08,呢兩隻出街用時既穩定度我幾滿意,但我冇袋褲袋,用手攞電話
Lm
手攞電話係真係連得好d
mw08聲同DG比有咩大分別?
iphone 應該用xm4 / 75t / dg?
隻airpod pro 香左了
DG 動態,bass都強過Mw08,mw08四平八穩,女聲有空氣感

接收能力,就mw08相當唔錯
支持 終於唔洗睇d 支牌report

但我有時都覺得DG人聲太前
DG分析力我個人已經覺得高,noble竟然再高d?

攪到我好心動,巴打覺得noble冇anc影響大唔大?
自從用左anc真係返唔到轉頭
bro,分析力noble明顯高過DG,好多小細節,弱音都聽得好清楚,另如有錄音兩把人聲疊埋如合唱,noble可以輕鬆分辨到唔同既人聲

DG 人聲係有d近,加上bass勁整體聽得耐有d壓迫感

Noble冇ANC,感覺似聽IEM 入耳發燒耳機
隔音ok,但連線能力較弱
應該轉samsung機,有ldac, aptx
接收能力指連線藍牙穩定度
難d 用慣iphone
https://youtu.be/Mtw7Y0tVo7k

睇住廣告先... 呢對真係要煲番陣先得...
xm4 見到水貨最平$1650
係咪呢個價位最抵玩
pi7
pi7
壞咗點算..
PRICE見到都有D心動....但搏唔過
1650 好心動喎
用iPhone 諗緊xm4 定貴d pi7好
PI7成日都冇貨
訂既好似要12月中先有,想買白色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞