True Wireless真無線耳機討論 (59)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
你google到個spec先再上嚟問
暫時見到話 6mm動圈單體
冇降噪咁
電量又無,用咩藍牙又無,防唔防水又無,有幾個咪又無
幾熟價錢都答你唔到啦
好似12月出

今日Lunch去咗買,頭先响office聽咗陣,一貫sennheiser聲底,開60%已夠聲,第一個感覺係三頻平均,音樂聲比人聲突出,都幾滿意,不過office環境唔係好試到ANC掂唔掂
邊度有黑色買
走電意思係充好左擺埋一邊都會自己冇電?
最on9係呢啲

次次出街要都 check一次個耳機有冇機
咁真係要睇定啲,咁多位ching,要講電話清晰有邊隻建議想清到plantranics果啲咁,渣車用
運動啱唔啱用,想出
都幾實,跑步做gym應該ok
考慮緊呢隻同xm3, 可惜誠哥未有得試
冇一隻可以咁清
最近都係 airpod
睇落幾大嚿,但戴上耳後再拎一拎,係幾貼耳幾實嘅(佢說明書都有叫人戴完拎一拎嘅),頭先放工後响街同坐巴士聽咗大概一個鐘,除低隻耳都冇唔舒服感覺

我有試埋ANC,不過因為係我第一次用ANC嘅earphone,我唔係好知ANC點樣先算勁,我試過企正响紅綠燈隔離,綠燈長響時,我係隱約仲聽到綠燈嗰啲「嘟嘟」聲嘅,行街時側邊有巴士經過,亦都係仲會聽到啲車聲嘅,返屋企坐巴士,車廂入面唔算嘈,就真係聽唔到其他人嘅聲乜滯,所以總括來講我諗ANC應該只算普通
上網睇review話上一代聲底係行清路線,少味精同開陽,完全岩晒我口味,因為我試sennheiser時都有少少覺得暖咗啲

本身諗住一係7 pro一係cx plus,搞到依家又多一款耳機要諗
libratone air+ 2 同 Sony Xm4
大家會揀邊隻? 其實xm4 通話收音係咪真係差過air+2?
有無人買左jabar 75t active, 有無伏,
係豐澤買咗DG 本身兩年保
加咗一年豐澤延長保養
其實TWS 加嚟係咪都冇乜用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞