True Wireless真無線耳機討論 (59)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
想問問大家
如果要multi device connection
除咗n10 plus仲有冇咩好選擇?
謝ching
我都鍾意人聲突出d,咁我搵下有冇鋪有試聽再決定
音質呢個價位就應該無得輸
用左對noble audio falcon一年, 經過多人地方開始斷到飛起,
Reboot過幾次都係咁 搞到有少少想換.
Budget ~1K 有冇音質靚過佢可以介紹 , 聽開canton pop
知唔知cx plus同 400bt/cx true wireless個叉電case係咪一樣size?

想揾個膠保護套 但上網淨係見到400bt/cx既套 想知係咪通用
唔同
想通話好 係咪要買有柄果啲耳機?
好似得airpods 穩陣啲?
你隻noble falcon室內會唔會都斷?
想問多樣野,唔該先

noble fokus聲音部份好得,你用落覺得連線方面易唔易斷?室內/室外既連接穩定度可以講下?

唔該哂
marshall anc 又話會restock 既,定係我又miss 咗
室內用都斷

換過隻了要
未用過真無線
想上網買 驚買左會甩 哂鳩左錢
其實會唔會鬆到跌左落地
一年前試過幾款1k左右既TWS
都係佢最啱口味

睇下一年後有冇competitors
Sony手機
1k要有noble falcon既聲,因質素本身高應該市面上冇了,2k range要跳去,買佢二代,但唔少用家講連接唔穩定易斷線
正常唔會
驚既咪買有耳翼個d
WF-SP800N就係 想買有耳翼款
珍 當時佢同同價錢TWS比
音質贏人成條街
唯有頂住先
咁冇問題啦
不過都係直接去試完再買最實際
唔知上手個耳仔乾唔乾淨
但室內都斷,仲唔換等乜

可試sony xm4,B&W PI5(pi7太貴),noble二代,邊隻o岩聲就得

另,我發覺同一隻藍牙耳機,唔同型號既電話(都係aptx),出黎題聲有明顯分別

一d手機明顯好聲d,一d就唔多好聲
想問下大家
小妹用緊iphone個airpods pro最近咗皮
想換返個無線耳機
買返airpods好定換sony wf-1000xm4好
佢都只係無定向喪心病狂間歇性部分機能失調姐
緊係自己帶張消毒濕紙巾去抺架啦
推XM4配iphone,有frd用緊呢個配搭,係得AAC限制下,XM4可以開DSee,比較過其他藍牙耳機,XM4效果係比較好

不過…個聲同用aptx,LDac既手機比,都係明顯差d
入手XM4兩星期, 音質大幅提升,前一隻係65T,
本來開心使用。

但係問題開始出現,有時行商場,更甚只係企喺度等車,一首歌時間都可以窒/斷4-5次。之前用65T完全冇呢個問題,再試吓淨係戴一邊,又完全冇事,我自己估係左右耳機connection不良有啲問題,已試過reboot初始化,firmware已update。最怕係攞到去維修,人哋test果時又冇事

想請問其他師兄會唔會都有呢個問題,定只係我臭手買到有個問題嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞