True Wireless真無線耳機討論 (59)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
買左comply true grip pro, 感覺還好
攞Rewrite the stars最後嗰段嚟試

正到癲 好似戲院聽緊咁
仲要係坐最近subwoofer係嗰種
dg好過fokus pro?
咁Fokus pro存在價值係邊
想問下用咗半個月感覺如何?
會唔會成日斷線、戴到耳仔痛?
想知講電話清唔清楚,同埋降噪效果點樣
用緊elite 65t 想轉下隻換senmheiser momentum true wireless 2 定sony xf-1000xm4 好

利申: 一個禮拜跑一次步到 平時做gym都會帶
感覺良好,因為自己之前都係用elite 75T
斷線未試過,耳仔痛都未試過

講電話我自己感覺ok,起碼係中環街頭傾電話對方冇投訴
Thx Ching $888好似幾抵
新手想問 想降噪/隔音好同埋最緊要舒服(聲質反而無要求)

Sony 隻XM4 係咪最佳選擇?

求指教 謝謝
新手一問,請問非入耳式耳機有冇邊隻推介好似好多都只係出入耳咁
你入錯po,tws全部都係入耳式。
降噪隔音,通常啲人都係話最好一定係 bose qc。
但係,要最舒服,你就真係要自己試過先揀會好啲。
Bose qc 個降燥,有人覺得唔自然唔舒服。
Xm4,有人又話太大粒戴得唔舒服。
試完先再揀囉,胃信應該有得試。
做運動用翻65t咪唔怕甩
咁平時搭車帶既話揀sennheiser 定Sony 好
隻65t壞壞地差成日都係得半個鐘聽
會唔會有款係日常+訓覺都可以用?
sennheiser 連pairing都成舊屎咁
放PI7 購自豐澤
just bought in 10/10
WhatsApp me 91759760 or pm
用緊devialet gemini,Size M太細, L又太大,想知有冇巴打係換左Spinfit?
爬過下文,知道spinfit 1025可以直接用,究竟買CP360定1025好
用左360好多年
之前幾對tws都換左360
等緊對fokus pro 應該都會用返佢
AZ 60 短膠

用左一星期非專業測試

電話: 三叔s21u

走電: 冇,充左一次電,聽左十幾個鐘,今日羅出黎仲有100%

電量: ANC 全開,一個鐘大約用20%電

ANC: 比前身自用既罪大XM3差吾多,冇太空感覺, 換埋耳塞都一樣, 過馬路紅綠燈會聽到 dododo聲,巴士經過會聽到小量引擎聲,吾知係咪 set 得吾好,但一般用ok 啦

音質: LDAC 速線,有以前用shure 有線既感覺

通話: 屋企,車上都試過,帶住口罩都清楚

Muti connect: 個app 入面有得set , 所以吾試了

睇片: youtube 有DD delay, 基本上吾覺

耳機舒適道: 我油耳都戴得幾好,唔會成日甩出嚟,呢點好緊要

總評: 千八蚊, 我要既野都齊,80分
爬文見到人用1025落DG, 唔知邊隻好D
連到iphonexr 連唔到iphone13係做乜
咁大獲咩邊隻model
對libratone track air用左年幾壞左
有冇又係細細粒推介
想問Samsung Buds Pro 係ios 係咪冇app用?淨係可以用藍牙設定去connect?
部電話名改返做iPhone 就連到
本身又唔係中文符號嗰啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞