True Wireless真無線耳機討論 (59)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
冇乜特別setting喎,我只是正常咁用。
我先用藍芽先連iPhone ,之後用otg 缐連充電盒。
我而家覆緊你嘅時候,就係用緊iphone lock屏幕情況下聽aptx下玩緊全境2。😏
有冇巴打買左fokus pro
冇anc喺街戴聽得清唔清
今日走去試下

覺得通話我覺得好麻麻
要關曬所有function先得

老老實實,音質真係幾唔錯 好同意你講法

總之就性價比野,不過支野就自己衡量啦
降噪個level 你覺得到邊?
同Xm4 Bosecomfort AirPods Jabra 大路嘢比?

Btw xm4個降噪真係好 不過個塞有啲漲

依隻好似幾正
岩岩入手左az-60
個app完全用唔到。一開就彈app
無一隻有,唔知點形容喎。
我friend有xm4, 我同佢講: 連登仔將xm4 anc捧到上神檯,你點睇?
佢答: 吓?普普通通啫,咪一樣有聽到環境嘈音。

唔記得係睇連登定係youtuber講過:
"所有anc都係言過其實,最緊要物理隔音做得好"

呢方面如果要講L3pro 超晒班,佢又耳翼膠,又入耳,貼耳到痴線,無anc都ok, 用埋anc更上一層樓。
如果xm4 係10分,我相信佢係8~9.5分。
基本上我戴住L3pro, 如果面對面有人同我講野,我唔除earbuds係完全聽唔到。我自己又唔慣開通透mode.
街我無實試,但係我印象中未試過因為咩外環境聲而要較大聲量。

台仔youtuber話用Spinfit耳膠會更舒服更正,應該會忍唔住買對試下
總結係,應該贏唔到xm4, 但唔會差過其他型號
用左幾日
佢物理隔音做得幾好,換埋comply foam 出街都唔洗推到好大聲
屌隻XM4係咪壞撚左 不斷自己轉ambient 同noise cancelling
有無人有同樣問題

聲方面係咪冇得彈
會唔會係開咗彈性控制
我相信係我左耳個制壞撚左 較左做playback就會不斷停
準備拎去整
入錯Po
無人識呢啲史前耳機
我覺得首要嘅問題係你啱唔啱戴XM4,佢真係幾大粒

岩既就XM4
期待你update體驗
入耳嘅AirPods pro最啱耳型
但佢衰 聲屎 同 降噪 唔夠
諗住買jabra elite 7 active
主要做尖用 同坐車聽吓歌咁
有冇巴打用過
已經入手左az 60
有multi point 對我來講都幾重要
用左半日 降躁都滿意
唔滿意係降風躁(同無開無分別)
仲有就係個死人app依家都仲未開到
一開就延彈app
但未連bt 就開到
外國Jj 入手價 13xx
巴打有無更新個app
我上星期六到手,用12pro max pair之後個app係開唔到
用舊機7plus 就開到app用到

之後早兩日個app有更新,更新完12 pro max都正常用到
有得用multipoint連兩個devices
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞