一人N個身邊見過最肉酸嘅cheap精行為

1001 回覆
3165 Like 28 Dislike
連登真係多無朋友毒撚
一班朋友出街夾錢有時round up 有時round down 架啦
睇下幾多毫子

下下計到盡畀少幾毫子就西晒面要人畀返
咁下次真係唔撚約你

利申 成班人下次無再應條友約
咁熟既
打到啲波爛曬
如果啲coupon夠畀佢條數又無咩問題
round down當你地問題啦
已經幫你地book埸
仲要比多果少少錢
識人去日本會拎個大既空樽唧晒shower gel 同shampoo
但做律師搵好高人工
香港都大把啦
早排先有個Post
我都試過食完唔夠飽,我隔離超市買多包烏冬食
啱呀,係無問題,不過好肉酸同好cheap
以前我同3個朋友食開一間餐廳有得草積分 食夠20次就有個免費4人套餐
到左個日換免費套餐個時其中有個朋友帶左個三唔識7既人黎 話想同我地一齊食
條友重要勁撚大食 攪到我地都冇食過啲咩咁 食撚完重要扮到冇野咁 好似擺到明黎痴餐咁
男人老狗,返工日日問我攞糖食,成日「喂,整粒糖黎食啦」,極度無恥
嗰時係法國讀啲濕鳩暑期班一個月
一個月後有九成人走先,有一成人STAY 多兩三日咁
於是淨番好多物資 (意粉/SAUCE/奶等等。。。)
有人問我要唔要盒 1L 未開嘅牛奶
有個好CHEAP CHEAP 嘅大隻仔走過嚟開咗佢對口飲
俾我嗰個就兜口兜面話:我都冇話俾你羅X滔
咩糖
叫外賣pizza食到最後條友響度數雞骨
話邊個邊個食多左雞翼要夾多啲錢
學生?
大學生
識人逢親去完露營就拎啲用過嘅營具帳篷去迪卡儂退錢。
然後下次去再買然後再退錢
有時round up有時round down
咁點解唔次次round up
咪因為你地cheap到覺得今次幾毫子比多左
下次應該round down比番少啲
逢親呢啲po 就會出現每次睇親都想笑
好易捉到喎,2個好似樣?
我朋友都係咁
但大家知佢屋企環境
最後大家醒水
次次扮有人包底呢d小食
廢是佢咁尷尬
同埋佢真係為食食一兩舊咁
唔會屌
最多暗中疏遠
但好多都係好難搣得甩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞