一人N個身邊見過最肉酸嘅cheap精行為

1001 回覆
3165 Like 28 Dislike
我啲朋友有時都會主動問一齊買餸幫手拎嘢
的士佬次次round up
多0.1 0.2 都當$1
我會覺得人地都已經幫你手買
運費如果冇呢兩個人買 你自己買既話都係要比20蚊 除番三份好公道
中學雞參加啲濕9大陸交流團
同個男同學、三個師兄姐食宵夜串燒,講緊一兩蚊果啲垃圾,最後食咗100蚊好似師姐埋單
第二日搭旅遊班同個男同學講,每人夾返20比師姐,男同學堅持18蚊,然後數自己食咗啲咩,話18蚊咋
坐前排嘅師姐應該聽到佢數緊雞翼,拎轉頭話請我地食,當下真係好想搵窿捐
條友最後拔尖入大學,好似讀啲咩金融計算,但冇再聯絡
大家唔好怪佢 佢一係眼殘 一係腦殘
唔准你地歧視殘疾人
咪係囉,明明你插十下唔夠就射,點會比大份
我撐你呀
執下嘢呢啲正常人都自動波會做啦
但你前面個comment叫人幫你洗碗洗爐喎,使唔使我quote番俾你睇呀?
做屋主做到你咁嘅撚樣我真係無嘢好講
好彩我唔係你朋友
想知巴打覺得條數去到幾大先會計較
所以唔會幫人買野
我也想煮給羊
🥰
食完飯唔主動夾錢
唔聲唔聲咁 要問先俾

有時仲要話等陣先
中學同學問人借$0.5
搏人咁少錢唔會追佢還
夠10個人借比佢就可以有免費汽水
一班人食大排擋叫成枱餸
有人埋單只俾某幾碟餸加白飯除人頭錢
原因係佢唔食牛唔食魚
鬼係計到盡講明無論買幾多都係20蚊運費,B 自己買得少怪邊個,除3好正常。又唔係因為其他兩個買得多搞到要俾多啲運費。
但嗰餐飯原意係多謝我哋。。。
其實唔一定要請 搞到大家身水身汗
老細出 trip 返黎買咗零食手信
開會大家一齊食,同事A 拎住唔放狂食,仲開口話:呢包野應該要比我一個自己食囉
呢啲post睇10次都覺得癲,原來真係可以cheap到估唔到
啲櫈就一半一半 屋主都坐唔到咁多張
下次都係啲fd坐返
不過如果我係屋主就唔會要人夾
開廿週年開左九箱日版

出曬要既hr 條on9問我放唔放
On9
我打洗地洗爐呀矇撚
同埋根本無講過話我要求朋友做哂
一齊做,做到幾多得幾多,一齊執好哂先走唔撚得?
你呢啲人肯定好撚少去人屋企應酬
自我中心到 當自己去玩就係客人
客人就應該唔洗洗野,玩完就走

你睇返上面幾多個人講啦
洗埋野執好哂先走係正常呀柒頭
舅仔出兩份糧你都唔知啦
打波唔知波貴 以為文具舖goma波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞