一人N個身邊見過最肉酸嘅cheap精行為

1001 回覆
3165 Like 28 Dislike
以前做過間垃圾公司
個老細OT已經冇補水
做到晚飯時間,同班同事出去食飯
老細話:「好!呢個pizza($188) 入公司數我請啦!
其他果啲你地隨便叫啦,自己比返」

痴撚線
仲有啲:

1)兩對情侶去旅行,
其中一對唔book酒店,問可唔可以去另一pair間房打地鋪屈蛇

2)有個同事,一大班人叫外賣話唔join
跟住自己帶一大盒白飯走埋嚟夾餸
上連登開po唱鳩我cheap
同佢一齊叫雞玩3P
佢數埋我插咗幾多下話我要比大份
我心諗出黎玩計到咁,你食屎啦
講真 好羨慕依類cheap精個種厚臉皮
慳埋慳埋都唔少
一次半次都唔會同佢計
但長期咁痴唔會比人屌架咩
我真係好彩身邊無呢D賤人

面皮要幾厚先做得出
明明有兩個窿 唔洗爭
俾人屌就縮就唔會叫cheap精啦
次次同女仔出街都係我埋單
從來唔會問要唔要payme返你?dllm
3個
幾個人去小食店食嘢,嗌咗啲小食,有個食得少嘅話要逐條/逐粒計錢
例如6隻雞翼尖$18,食1隻就3蚊。食腸粉要我哋數食咗幾多條,每條幾毫子
我老豆,去連鎖快餐店打邊爐
自己帶私伙料去澇,仲要一邊落一邊cv縮縮周圍望驚死畀人見到
我已經發誓唔會再同佢去連鎖快餐店打邊爐
呢個朋友直程要遠離啦 去大排檔嗌個飯食又逐粒計咩 DLLM
疫情期間,要追BTS好大機會成本,我班廢中女同事轉為支持MIRROR,話疫情追唔到BTS,追住劣化版先
請人上屋企食lunch 煮個19意粉問人拎返$15
第一次見面就話可唔可以上你屋企食公仔麵 可以慳返晚飯錢
你話返佢出吃出呠多打和
我同A上網買野,運費USD20 (買幾多都係) B知道又話買,當然歡迎多個人夾運費除3

我同A都買左每人十幾件衫,B買左4件。點知買完,我收番佢哋錢,我咪收: (item price)+(usd20/3=$6.67)

B話唔岩,佢話佢買左4件,應該用USD20除翻total items 再乘翻4。

最後,A好撚嬲,我地覺得好煩所以唔撚收C運費,之後無再見

最撚憎啲CHEAP女人
見到人哋着黑衫打波就上網批鬥人,同主子搏表現
無啦啦多左個C
有鬼?
B話運費唔啱,A好撚嬲但唔收C運費之後又無再見.....咁即係點?
無C 得B 打錯 SORRY
當住同事面大大聲話要fairwell 我
結果last day請我食棷林閣lunch 其他同事即場夾返錢
臨放工叫我入房比返lunch 錢佢
果刻心諗 點有可能有人cheap 到咁
公司有EM intern返工,老細話食welcome lunch。

全世界都以為老細請,點知到自己個餐要自己俾返錢之餘,仲要夾多份請埋個intern。最慘係有個同事無份食,都要夾intern個份錢。

個老細好似乞兒咁,專登whatsapp個同事,提佢記得俾返$23。

諗起都覺得癡線。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞