一人N個身邊見過最肉酸嘅cheap精行為

1001 回覆
3165 Like 28 Dislike
一大班人分批買嘢,然後上去其中一個人屋企燒嘢食,屋主同佢兩個朋友買完搭的士返去,夾錢果陣攞埋張的士單岀嚟claim

有兩個被分派買紙杯紙碟既人,被屋主嗌佢地買幾張摺櫈上去,因為屋企唔夠櫈坐,當然都係大家夾錢

燒完嘢食所有人要一齊喺天台洗地同洗爐
呢個會成為經典
識條自稱潮流fashion友

佢IG有過四十萬followers

有日佢出個IG story 問有冇人幫佢揾到對AJ 1 x fragment x Travis Scott

但明明對鞋上stockx, flightclub 任買 肯比錢就得

仲要過幾日 上電台接受訪問 擘大眼講大話 話對鞋香港同外國都完全搵唔到

擺明想靠啲followers 用正價買對鞋 慳番兩萬幾
其實唔應該比佢哋帶私伙嘢入餐廳食,有權趕佢哋走,個個係咁仲使做生意
唔係身邊
熟嘅話我覺得ok wor
醒爬都要自己畀隧道錢
呢啲就自動自覺round up 啦,場又人哋book,波又人哋出,最後其他人仲要round down仲要俾人話cheap
想打大快活?
成個POST最好笑
係庇護工場番工?
叫個intern幫我買盒大家樂焗飯,比左40蚊佢順便請佢飲Starbucks咖啡
點知佢返來話唔夠錢,然後找返3蚊比我話多謝我請佢飲咖啡
真係Cheap到呢
租左個工廈單位第一日入伙傢俬唔多得張梳化,班fd話想上黎玩,咁就叫其中一個順路買一張凳上黎,上到嚟張單$51佢收我$59話有$8係車錢
大家朋友都互相慶祝生日,但另一個朋友A生日個陣大家夾錢,然後條友話自己冇食唔夾,OK冇問題(壽星生日都夾返食飯嗰筆)

有次幫佢慶祝生日,佢條仔遲到成兩個鐘要等埋佢食蛋糕都算,對情侶飲飽食醉完全冇諗過夾返錢,真係當老鳳,多謝都冇句

最諷刺係,仲要成日曬命搵到錢,又要買車、裝修間屋
我都係生日
要自己買埋晚餐上去
佢哋都冇畀返錢我
雖然都係百零蚊
但真係好好笑
點解你唔話間餐廳成個杯都係冰諗住沖少啲慳多啲
我食譚仔叫雞翼都會計返
因為我食多一隻
廢是個frd俾多咗又食少隻
但腸粉都計就咪撚同佢出街啦
有冇咁誇
好撚肉酸
攞埋個爐走呀嘛 打邊爐最緊要個爐嘛
呢啲唔算啦以前試過為左儲錢,同好兄弟一個老麥餐share食,咬淨半個飽比佢
正常都round up啦
點會冇啦啦要人蝕
fair farewell=fairwell
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞