一人N個身邊見過最肉酸嘅cheap精行為

1001 回覆
3165 Like 28 Dislike
[/member][/member]話說我同幾個friend去食放題,
跟住其中一個我就叫佢做A君無啦啦話隻豉油碟有幾格好似幾好用,
所以就借啲意掃咗落自己個背囊入邊,然後仲慫恿埋另一個friend阿B君一齊帶咗隻豉油碟

跟住好戲來了,然後A君無啦啦話用黎響出邊自助吧攞熟食嗰個九宮格碟都好似好好用喎,本身枱面有兩碟熟食,咁結果A君一野將所有熟食到晒落個骨盤入邊,求其搵廁紙抹一抹嗰兩個九宮格碟就放入自己背囊入邊

咁之後A君又覺得啲黑色碗好似好靚,又借啲意收咗入自己背囊入邊, A君為咗有人陪又叫埋B君一齊將自己隻碗放入背囊

咁都仲未夠,A君靈機一觸諗起九宮格碟, 豉油碟, 同埋黑色碗響自助吧都有成幢俾人攞來裝熟食同前菜
咁然後A君就叫埋阿B君一齊出去自助吧分工合作一人攞一疊碗同碟, 然後佢哋兩條友好滑稽咁拿住一幢豉油碟, 九宮格碟同碗返嚟個位度, 目測大約有20個豉油碟,十幾隻九宮格碟, 起碼20隻碗

咁A君同B君講話唔好分贓住, 全部放晒落自己個袋先, 食完出咗去先再分贓, 咁佢哋兩條友然後各自將戰利品收入各自嘅背囊, 結果兩個人嘅背囊都全部打爆,仲要露出左啲碟同碗嘅形態出嚟

由於件事實在太柒, 而且如果走嗰陣佢哋斷正, 我都怕俾人以為有份偷嘢,到時真係水洗都唔清
所以埋完單之後, 我放低咗要找嘅數之後就話去廁所屙屎, 叫佢哋響樓下先meet返啦, 但其實我直接落咗樓, 純粹係唔想同佢地一齊離開間餐廳

真心唔明白點解要偷放題嗰啲N手碗碟😰
分分鐘上手攞嚟燉煙灰又或者吐口水都唔定
仲要肯定唔覺得會洗得好乾淨

食餐飯都搞到好似做賊咁, 真係折墮到有今生無來世
我試過拎袋蝦去
邀請人黎緊係唔預人地洗埋野啦
呢次我buy你呀
所以根本係你地無溝通清楚啫
小事小事
其實佢想等二手飯
食盡女同事口水
點知班女一早夾定畀佢啫
真係好小事 唔知點解要jer住嚟講 講到有人認同自己為止
唔認同就話出少句聲當幫忙

真心唔明白點解要偷放題嗰啲N手碗碟😰
分分鐘上手攞嚟燉煙灰又或者吐口水都唔定
仲要肯定唔覺得會洗得好乾淨

食餐飯都搞到好似做賊咁, 真係折墮到有今生無來世

成件事好黐綫
屋企有冇咁缺餐具
公司有職員餐
有個同事自己帶飯 但帶嘅又話唔夠飽
經常側側搏痴職員飯餐嘅飯餸
應該唔係
條友堅cheap
真,屋主大把野搞啦
我哋全部人自動自覺搵野做
Bbq又要prep野洗菜包錫紙
男仔就幫手起爐
食完仲會一齊幫手執野洗野掉垃圾洗爐洗地
就算打邊爐都會幫手洗下野 最多搵人接力
個個唔同既 我自己會主動啲
提供完場地仲要執屋拖地洗碗有排搞好似好慘
有冇咁誇張呀 自助吧攞成疊嚟冇人發現咩
做老闆咁撚cheap都有
真係好小事 唔知點解要jer住嚟講
講到有人認同自己為止
唔認同就話出少句聲當幫忙

咁有人係執着某d價值觀
又唔怪得佢既
只係無表達清楚啫
咁點解唔直接食職員餐
偷黎做咩
一個月可能慳成千幾蚊嫁
係好撚肉酸啫
慳呢d 不如諗下點搵多d
話說嗰陣時個場真係好多人,而且離開自助吧個位置都係兩三張枱嘅距離,所以沒有東窗事發
其實朋友請你去佢屋企食飯係好花功夫
正常心態係要感恩,因為人地唔係老奉要請你上去食飯
所以有禮貌嘅人係會問有冇野可以幫到手
當然唔問都唔代表有問題
有件貨有a款同b款,咁兩件係差唔多樣,但b款貴啲
屌佢同我講話要入fitting調轉嗰ab嘅barcode
咁就可以用a嘅價錢買b
不過都係比收銀發現
但佢應該估唔到有人咁cheap

之後唔想同佢做朋友
望落光鮮完全唔似啲咁嘅人
我唔介意人仆街但介意人核突
偷N手碗碟真係成個Post 最癲
9up
條友儲埋儲埋抄股
不過最後都輸身家
最後個職員點處理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞