一人N個身邊見過最肉酸嘅cheap精行為

1001 回覆
3165 Like 28 Dislike
你令我諗起我舅父
嗰陣我婆婆剛剛過身,咁幾家人一齊出嚟食餐飯傾下婆婆身後事點安排, 咁我舅父就話嗰餐飯佢畀(我婆婆不嬲最錫我舅父, 間屋都留咗畀佢, 而且我婆婆死同佢都有間接關係), 結果度食完飯我舅父碌卡埋單之後好快就咁講咗句:張單我而家買住先,之後喺帛金到攞返, 我諗阿媽唔介意
之後我哋成班
我會同佢講 得啦你唔洗比
之後咪撚同佢出街
人地本身運費就係咁多
你走去唔計人頭除轉做計買幾多黎除 就係你食左人個份啦白痴
你啲女人數口咁撚癲架咩
窮人思想係咁
我都覺得係溝通出咗問題,正常呢D錢銀嘢都係事前傾掂

不過有時候諗住大家fd底唔會太計較,點知就炒晒車
我都有個FD係咁
去食譚仔叫左個口水雞,計食左幾多隻比錢
講緊全部港女
大把人都係咁
D阿姐跟本唔會理你, 佢地鬼唔望你加餸食到十點 佢地翻唔到枱仲好做少D野
生日同事請食蛋糕, 但係其實喺平時每個月交ge零食基金拎出黎買.....
到有同事走, 我地個個夾錢買ghd髮夾,自己走就乜都無
上一份工做食物網店,攞嚟影相嘅product通常都會掉
個茶水姨姨死都要攞走,放係枱面解凍幾個鐘嘅肉都攞翻屋企食到肚痛翻嚟又要屌公司產品cheap

之後攝影哥哥影product都加啲洗潔精啊指甲油啊上色,個阿姨黑曬面話我哋浪費
以前吉邊例牌會自己加肥牛/魚皮餃
身邊好多自以為靚女嘅都咁做,仲要話「放上嚟睇吓會唔會真係有人俾lOl」
我嗌人上嚟玩,都係諗住招呼客人,唔會嗌人地做家務。
好正常啦 不嬲風度黎 你弱智?
食野成日話無散紙, 幫佢俾住先, 最後不了了之......
咁我洗7搵你買咩
我個CASE 係咁, 我同P 有個Common Friend 係日本住。 都會叫佢幫手買野. 舊年我就買左隻錶, P 就一早訂左幾本書仲寄存係個日本Friend 度. 我諗住夾P, 大家一人一半運費(我諗住好正常路, 唔駛特別開口啦), 咁日本friend 包好晒計埋運費, 我比埋錢, 先再同P 夾返, 佢話 "下, 要夾錢啊, 咁唔駛啦, 我自己下次去日本果時拿" ...DKLM....到依家都未倒日本啦, CHEAP L 到爆.
試過同同事一齊叫外賣
除返開條數有毫子要收
佢同我講 唔想收毫子下次差夠1蚊先還比我
我天真以為佢講笑點知佢mark底晒
慳出個百萬
屌我舊老闆 訂咗d口罩番黎
要我地自己比錢買
我諗點都至少要幫人買左飯先 而唔係買Starbucks先掛
好平等呀
佢唔請邊有人同佢食飯
係靚仔嘅條女請返佢轉頭啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞