一人N個身邊見過最肉酸嘅cheap精行為

1001 回覆
3165 Like 28 Dislike
我覺得做同事最緊要係好黎好去
你對人地好,人地自然會感覺到
冇人要人好似觀世音咁第一日見到就施以大恩
平時小恩小惠你見對方冇反應冇回應連句多謝都冇就知佢咩料
如果你釋出一次善意對方有回應
咁下次咪可以加大少少力度
我相信良好關係係建立響交流同反饋上面
幾年前 舊公司附近有間珍珠奶茶新開
有優惠寫話買第二杯加$2
個同事拎住張傳單講好抵 問我飲唔飲
咁我就睇完之後就是但揀左杯 俾埋錢佢
跟住佢就出咗去買
買完返嚟佢就找錢同埋講轉頭俾返錢我
點知轉個頭 佢就咁放得$2俾我
笑撚咗
有料 以為佢最多都係一杯價除二姐 點知原來係問你飲唔飲 最後變咗你飲但請佢
詳情唔清楚,我去咗廁所,返出嚟佢地同我講小妹妹話要換位,我問咩事,其他人就同我講話見到cheap女行入duty free掃到一袋二袋,小妹妹見到就鬧cheap妹呃佢。我當時都O咗嘴,跟住我地全部人都同cheap女分開行。我估計cheap女都係搵藉口話d嘢係其他人俾錢佢要托佢買之類啦
你仲cheap啦,40蚊買大家樂
所以話連登真係好多你呢種戇鳩仔
唔飲酒直頭唔會約佢出嚟啦講真
乜鳩野 佢自己決定留低
你有撚病 唔通因為你唔得閒玩少幾日返香港咁啊?
上面好多其實都係均真 唔係cheap
港男真係好可憐,自己嘅責任推比女方
舊公司
一個姓鍾藍屍撐警女同事
佢住地鐵上蓋,好𨶙有錢,每年AL去歐美旅行。
成身名牌。
BUT
有一次公司嚮紅磡某酒店食自助餐嗰陣,有同事發現佢將5杯雪糕放入一個冰皮月餅袋度拎走!!
然後!!
話有份去遊行嗰D女仔都係公廁!!
結果!!
我事頭婆同佢個女都有出席遊行!!
叫雞唔俾錢
分開做㗎
事後先發現
真係賤, 不過咁賤又真係有著數
呢個世界根本係一個適合賤人生存嘅地方
公司請飲茶,有人推薦嗌個套餐老細即刻黑晒面話呢啲邊好食架,然後剩係嗌大點以下既點心最後埋單果時見老細係咁攞d牙簽走,自此之後就無再跟過公司飲茶
其實唔關事,我外父都係渣車唔開冷氣果D人黎。
一黎方便佢食煙,二黎佢真係唔驚熱唔鍾意開冷氣。

好在個孫出左世之後,而家直頭開定冷氣等個孫上車
擺明假膠啦, 樓上咁認真
以前做過間港資垃圾公司
OT無補水一定啦
一年兩三次會出去booth工作,其他公司會叫定外賣俾員工食,我哋老闆娘會叫定工人整飯盒派俾我哋食
有個同事臨食完放題個時袋幾支野飲落袋
仲問我地要唔要拎埋
Book場踢波 踢完無人俾錢
仲話返我轉頭:無我哋陪你踢 你自己對住幅牆踢啦 哈哈哈哈哈!
朋友條仔求婚book party room
叫曬條女d fd比 surprise
走個時放低$500 話尾數小小地叫我地比
佢同條女走先
結果一人夾$280
$500佢同條女個份都唔夠
最後cheap 女點 成程無同大家交流了?
嘩你啲思維好扭
喂肉酸婆屌緊你呀 上水啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞