一人N個身邊見過最肉酸嘅cheap精行為

1001 回覆
3165 Like 28 Dislike
有時諗呢啲人可能屋企好窮
幫係人情, 唔幫係道理
特登安排時間同你去買, 幫你應唔應該收代購費?
你叫我幫你買n樣野, 搭飛機行李超重你會唔會比附加費?
成件事最奇怪係, 嗰兩個女仔見到咁嘅事發生, 竟然仲主動幫佢夾返果條女嘅雪糕錢, 不過我冇理由收
坐佢隔離,一生難忘!最絶個句打電話比個女大聲兼老馮:你瞓醒末,有個爐肥牛同好多嘢,你落嚟啦!
重要同人等檯阿叔講我末食完重有人嚟
利申我就係cheap精

同事請食tea, 我唔食lunch, 到tea時叫左個炒飯
如果運費係計重量既話,咁B又真係無咩問題喎
好耐之前有次跟佢車走(第一次坐佢車)
港島區有條隧道好平,5蚊雞,佢都選擇唔行隧道,兜山路,我O 左咀
係佢話多謝我哋先叫我哋食飯
冇人話要佢多謝
係佢自己要人去佢屋企食
你試下三十幾度部佢行十幾分鐘送完文件
再去買餸買外賣 再行廿分鐘上佢屋企
明明可以打的 係要行路
之後仲叫我同佢一齊煮 癡線
公司高層刷鞋刷到放主席張相入自己房供奉,當神咁拜
我搭親都round down
人不要面則天下無敵
都係工作上嘅嘢囉 我都唔知佢講過乜 都係得一個同事輕描淡寫同我講返 仲喺其他人面前扮可憐 女人絕技 之後我都轉工
4個 1+2+1
佢個期窮,佢可以唔應約架
上面講緊做緊優惠都唔同朋友講喎,咁都唔仆街?
N樣個啲你自己拒絕啦
應承得都唔會咁計較
我從來都唔叫人幫手買嘢,都唔會問人拎手信
幫朋友買佢會自己round up
好想知代購費你會點計
我地私下帶咗小妹妹出去吃飯啦
條cheap女錢就人地出,食佢就食大份
唔係我地靜靜請小妹妹嘅話佢餓死咗啦!
掟條女落車呢種事情,我真係有聽過

話說識得有個女仔friend,佢男朋友啱啱買咗㗎全新掃把佬WRX, 咁條女響Little Tokyo買咗啲章魚小丸子上車食, 跟住條仔話條女食嘢整污糟佢架車, 條仔竟然響CA-60 Freeway(高速公路)近Indiana Ave(貧民區入邊)將架車停埋路肩, 然後趕條女落車
生日點同呀
生日就完全另一樣野
如果公廁優惠
人人都用到
點解係你用coupon,唔係我用?
開 party, 屋主問大家飲唔飲可樂、忌廉、啤酒等。屋主買左成pack忌廉,但得我一個飲。之後夾錢,屋主話忌廉得我一個飲,要我俾晒成 pack 的錢,叫我拎晒走。

佢話佢唔飲忌廉,加得我飲左忌廉,所以先要我俾晒錢。其他嘅飲品佢會飲,就大家夾,佢自己 keep。同佢唔係在計錢時同大家講,係之後嚟收我錢。
條友有兩層已經供完嘅樓揸手, 但不嬲cheap到爆

佢個老婆又係極品, 有次又係三家人出去食飯, 咁食pizza坐長枱咁啱佢老婆坐我隔離, 唔知邊個叫咗個pizza擺正我面前上面有橄欖, 咁我cut左一塊放自己隻碟之後就用刀叉揀開咗啲橄欖放蝶邊先食塊pizza, 咁佢老婆就問我嗰啲咩呢我答佢橄欖, 跟住我媽口痕講咗句好嘢嚟㗎唔識食, 結果佢問都唔問就極速將前面嗰塊pizza上面嘅橄欖挑走曬, 包括埋我碟邊個幾粒都拎走左, 分畀佢同佢個女食, 再係咁話同個女講阿姨話好嘢嚟㗎你食多啲啦

跟住我同阿媽講我突然諗起一個四字詞語 hungry dogs and piece of shit, 我阿媽我阿哥都喺度笑, 佢老婆唔識聽英文,佢見我哋笑佢又係到笑
都有人係按 item 計,一早講明會好d。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞