一人N個身邊見過最肉酸嘅cheap精行為

1001 回覆
3165 Like 28 Dislike
真貧友
最勁係原來有cheap人會覺得自己唔cheap
反而人地先係
真係大開眼界
燒野食行埋黎話幫手透爐唔撚出錢拎人野食黎燒
老闆(已婚)新年唔派利是
然後同事喺office播財神到 都係唔派
1. 朋友好識唔識識著個成日痴車坐既港女,咁個港女住大西北朋友住將軍澳,有次朋友車完佢叫佢貼返大欖隧道錢,俾個港女周圍唱佢度縮

2. N年前既事,另一個圈子其中一個人次次出黎食連鎖店都會問其他人分啲野食俾佢,變相免費食一餐
你中文到底有幾差
唔拖喼?
我老豆都試過,佢地老一輩覺得wechat發利是好好玩。但現實中照俾利是下屬。wechat當玩下
舊老細 新年主動話請飲茶
去到茶樓乜都唔比我地揀 自己揀哂
黎到樣樣野得一籠(一行十二個人)
然後叫個呀姐幫佢樣樣點心都剪一剪
一粒燒賣剪咗四份
我地話食唔飽 佢當聽唔到
有冇去積金局舉報佢?
做過一間so called十幾間分店的補習社,Training/開大會要去總部,返工時間前做,唔會補錢/鐘,交通費都無。
好多年前,中學嘅時候有個女同學唔夠錢買嘢食問我借大約10幾蚊,之後佢分咗三四日還,最後嗰次還幾蚊時,佢覺得好唔滿意要還錢,然後笑住將啲兩蚊同一蚊銀掉落地下要我執。
返電腦展做奴工,無記錯好似4x一粒鐘,開show直到尾返足
都成7-8年前,返第一日,賣中文輸入法,插隻usb入去禁禁禁就出到中文字
本身都有炒開會展,檔檔都自動波有飯盒,最遲2點左右點都有飯食,仆街人地檔檔食完換埋show girl都仲未有飯到,打去比老細,佢夠膽死話無準備到飯,你地食要自己嗌,再扣食飯一個鐘

咁有個senior都撈左幾個月,佢係個檔度幫埋我呢d死靚仔屌鳩個肥婆老細:你要扣就隨便扣,聽日唔會有一個人幫你返工

然後個肥婆個刻先知自己係無血性,知道玩大左,話我請大家食飯啦,但凍飲你地自己加錢

個senior終於忍唔撚到,勁大聲屌佢老母痴撚柒線,仲大聲過隔離檔叫賣d大聲公,唔撚洗乞鳩你d施捨,我比撚晒佢,最後尾個cheap西肥婆真係出必殺技,保持住微笑扮無辜,最後真係senior比晒大家飯錢好撚癲

之後唔洗講,大家都無返,佢個晚再即刻叫個仔落球場水d靚仔幫佢頂埋個電腦展以前佢有檔野係始創,而家皮都收埋,心都涼晒
茶樓飲茶永遠攞撚曬人地啲牙籤
其實要幾cheap先會諗到round down,payme夾錢round up唔係常識嚟咩
咩cv
其實我想知cheap精 自己心入面到底知唔知定還是明知都覺得無問題 我就是咁撚cheap吹啤咩
https://youtu.be/mrygcxD1aqY

幾蚊車錢都想呃,仲死橕
上邊係老細都咁cheap
屌我都試過類似 出去飲酒叫啲女夾返錢 屌過左兩個月先還 仲要搵個公文袋入住啲散紙毫子俾我
大佬啲女我波都無揸到做咩要老奉請佢地
點解再同佢聯絡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞