一人N個身邊見過最肉酸嘅cheap精行為

1001 回覆
3165 Like 28 Dislike
屌 我睇親都笑
其實無車既諗下自己一個係屋企同有客人係屋企既分別就明 人定無邀請你既無乜特別野真係唔好自已開聲叫人車埋你
你話你老婆危站要跳樓既 我超速衝燈送你過去都無所謂每日最享受就係揸車返工放工 返到公司比老細煩 返到屋企就比屋企人煩
聽返黎
去泰國massage 入去之前都知完左要比tips
兩個friend夾好比幾多
最後friend A 入到去覺得唔舒服 就比少左tips
Friend B就照預定咁比 出到黎發現friend A畀少咗之後好嬲
叫friend A平均分返啲錢比佢
上咗嚟我屋企 無啦啦話煮糖水俾大家食 點知食完話要夾番錢
宜個似係病態多過真係孤寒
人地係食多咗豪啲計返想冇咁cheap
唔係計嚟攞著數做cheap精
咁都唔識分
呢啲overhead cost跟用量嚟assign好合理啫
除非運費好撚少又唔覺而家好撚少
擺明未籌夠數
自己知自己事先唔覆住
絕交啦
朋友A有張買一送一自助餐coupon ,叫朋友B一齊去食,食完要朋友B俾正價,自己就免費。

我同事一直唔知間餐廳外賣加$2
見個價錢牌寫$50就當$50
呢啲通常都係啲啱啱出嚟做嘢嘅人啫
同佢講返就ok
禮樂崩壞屌你笑死
你啱
我搞錯
你就係個cheap閪女人?
你有冇燒過嘢食
正常燒完一定勁污糟㗎喎
不過如果咁都唔幫手
真係friend極有限
同冇乜教養
呢啲仆街盡量唔好再見
以前響外國讀書嘅時候都遭遇到類似嘅事
話說Häagen-Dazs雪糕買一送一,咁有朋友話主動夾一人一桶, 但埋完單之後對方死都唔肯比返錢, 仲好理直氣壯咁講「無論有冇買一送一你都會買, 所以你冇比多到錢,所以佢嗰個係免費嘅,所以唔使夾返錢都好理所當然」

真心覺得就算食唔晒咁多雪糕就算射落落海都唔想益佢🤬
補習遇着家長講價
仲要係講十蚊
因為你冇文化,係dnlm & playme
所以打工仔真係要入大公司,咩都係食阿公,唔洗受氣
以前有同事真係會叫乾炒牛河,楊州炒飯果d當晚餐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞