一人N個身邊見過最肉酸嘅cheap精行為

1001 回覆
3165 Like 28 Dislike
我請得你 放晚係床俾我禁撚實當玩具黎砌個時就唔該唔好又喊又剩咁
想睇下你見解
其實佢係覺得自己俾多左蝕左姐
呢啲心態真係好撚肉酸
佢應該都係個啲 覺得大家俾同一個數就無蝕條氣都順啲啦咁樣 到人地俾多既話佢又唔想俾咁多又會話唔使咁多啦 大家俾呢個數佢哋咪得囉 令自己心安理得「我唔係唔俾呀 亦都唔係唔俾多呀 大家都俾呢個數架」咁樣
咁唔算cheap 啦 佢對自己個人係咁姐
我剩係第一時間諗到佢俾四十蚊係叫人買飯同飲咖啡
不過諗諗下你又好似好合理
似係友揸住一個飯錢數同咖啡數 跟住發現想飲既加埋飯錢舊錢唔夠俾就自己買杯咖啡算
但佢最後剩係找返三蚊俾佢 可能佢真係剩係俾左四十佢
朋友公司老細話請食飯
結果過50蚊嘅要啲細自己俾返
我真係唔明呢啲人諗乜 你睇唔起班下屬就咪撚充啦
我都唔知始終唔係當時人
睇下巴打會唔會再上黎講下
但如果淨係比40再買哂飯同咖啡都幾有難度 所以我無咁諗
講明慶生日都唔請
咁都值得羨慕?
我淨係覺得好可憐
想同我上床?佢唔可能囉唔該~

想像唔到佢父母係要有幾cheap 既環境俾佢 佢先可以cheap得咁均勻
bts個個都勁樣衰真係on9無腦先會追佢地,唔好諗住韓星就高人一等
出去買嘢嘅時候見到一對母女拗膠袋

(著住校服)
店員

:(八婆口吻)我買咗咁多嘢都唔送嗰膠袋比我,你哋咩公司嚟?咁鬼孤寒嘅? (belebala講一大堆嘢…)
:太太,唔好意思,唔係我哋唔送比你,而係法例規定要收膠袋費,而且用太多膠袋、對地球都唔好。
:(細細聲講)哇,環保撚!

一直擾攘咗3-4分鐘、一直喺到拗膠袋,
直到後面排隊嘅人鬧先收聲

之後個老母,一邊執買完嘅嘢入自己袋
一邊不停啤住店員講:屌你老母… 屌你老母… 屌你老母… 屌你老母… 屌你老母… 屌你老母…(痴咗線咁不停細細聲重覆)
而嗰店員一直保持呢個樣好似望住d白卡咁

最後個老母出咗門口、喺條街舉起自己袋嘢、大叫:
我買撚咗咁多嘢,呢間嘢連膠袋都唔比個我,我屌你老母呀
點只全程冇同我地交流,我地幾個基本上都冇再搵過cheap女啦。反而係cheap女響fb扮到無嘢發生過,扮曬唔明點解人地唔再搵佢。
黃子華:對住呢啲人你就 「嗯。
男神mcm
4個人打邊爐
3個人邊食邊傾
剩返1個由頭食到尾 冇乜岀聲
仲要散叫嗰d
少同佢有錢銀上嘅瓜葛
佢除咗錢之外其他都ok嘅
以前ex上去自己屋企點都攞翻幾包薯片零食走,臨走個下都仲要攞包未開嘅檸檬茶走,但係個口仲飲緊一包
一睇就知你係嗰啲黐飲黐食又唔俾錢嘅cheap精
個女似上得連登多
問題係邊…….
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞