一人N個身邊見過最肉酸嘅cheap精行為

1001 回覆
3165 Like 28 Dislike
兩對一齊扑
根本就係賊
本來都同個同事唔熟,某日某一位同事生日,食剩左舊蛋糕,轉頭隊左埋黎,多口問句幾錢啦,點撚知條撚樣真係計,仲要計到$23定$33,轉收仲要黎收錢
一班人約食飯, 講到明唔飲酒, 點知去到有個人堅持開酒成2千蚊, 但埋單要其他人夾份比埋
個爐仔咁細點樣十個人
我會扔撚左落垃圾桶
依啲仆街你就佢一次就會打蛇隨棍上
呢個post真係學到好多野
佢地梗係冇諗過佢唔夾 所以出於好心想佢乜都試d唔好太蝕
睇黎你先係極品
同friend夾單買嘢
之後問我係咪用咗coupon減兩蚊
叫我比返2蚊佢
姐係屋主無份食?
“你諗住比番呀?”
咁都問得出, 佢仆街死啦屌
最撚多呢d
咁撚鐘意飲 自己返歸飲啦 屌你老母
一個願打一個願捱佢心願做兵有咩辦法
對住咁撚cheap既朋友, 你地之後仲有冇聯絡
你自己屋企有事 要走 關人咩事
點拒絕法?你點開口先
呢個似係你地問題多啲
通常要人book場點會round down 架
我都係有兩個friend話同我食飯慶生
咁我地係whatsapp傾去邊度食 我提議左幾間想試既
我個cheap精friend扮睇唔到 最後佢揀左自己想食既餐廳 咁都算
睇menu果陣 我話不如大家各自叫自己想食既野 佢話唔好應該叫三樣野share 咁我諗住一人揀一樣 點撚知佢自己揀左兩樣我另外個friend揀左第三樣 我揀果樣就俾個cheap精無視左
到埋單 我另外個friend話除二 意思係想請我 個cheap精即刻黑面唔出聲 我唔想搞到咁尷尬所以話除三算

依條友係我識既人之中最撚cheap同最撚厚面皮
齋睇文都覺得果兩位好毒
駁吾刀
以前去exchange
lunch喺學校canteen 2歐定3歐任裝
有人帶飯盒裝埋dinner嗰份

又有個hallmate唔比錢租廚具但係用我地租嗰啲
明明租嗰陣佢話佢自己有帶
岩呀,咁不如磅下先計錢,買一件褸同買一件T都唔同重量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞