一人N個身邊見過最肉酸嘅cheap精行為

1001 回覆
3165 Like 28 Dislike
相反要找就1豪都要找足
慳嗰幾毫子但俾啲朋友睇到哂你有幾孤寒真係值咩
7,8 年前,有一次成班同事去飲嘢 ...
俾錢嗰陣有一個同事俾哂先
咁個個都即刻攞錢比番佢
跟住有個出名痴人煙食嘅賤人問我,“你諗住比番呀?”
我答佢咁梗係啦
跟住轉頭個個排隊比番錢,就冇留意賤人去咗邊
過多陣聽到賤人條女問“咦,唔見咗賤人嘅”
望下周圍都冇喎,咁照落樓啦

條賤人原來揼低條女鼠咗落下面 ,佢條女問佢去咗邊佢都唔答

我過幾日問開頭比哂先個同事,個賤人比番錢你未,佢話未
你係咪b人地都話統一運費,無論買幾多件都係一樣
有d人係食野好似唔撚知價咁
乜都係以為50蚊乜都得啦個類
嗰時你地仲拍緊拖?
食放題兩個人食上下半場
同蓋清
咁學咩人揸車呀?!
根本養架車都唔致在個幾蚊冷氣啦
一大班朋友打邊爐,每人負責買啲餸

食完有餸剩,有個朋友條仔即刻問係咪會減翻再除

最後食唔曬嘅餸佢兩個攞走曬
飲凍嘢嗌少冰諗住飲多啲
其實會唔會B只係誤會左跟重量計?
佢揀好時都可以提佢一句買咁少運費一樣
如果佢之後都要嘈就真係cheap
同朋友食飯 我比卡
佢叫我計番回贈 講緊係兩三蚊
做過間垃圾港資公司(唔到十個人)

Annual dinner要老細要求食放題已經好撚cheap
賣單果下老細知道有張卡有優惠重要屌book枱個同事無問清楚有咩優惠
你呢啲諗法咪就係要計到盡好cheap囉
初中有個暗戀我既女仔,係我面前執地下一包紙巾(全新)黎用
當刻覺得好cheap,即刻對佢冇晒興趣
隔左半年佢就俾我另一個fd溝左

事後我勁後悔,條女發育後勁撚大波,屋企勁撚有錢
而我一直都係A0,點解當初識欣賞佢節儉
我用kkbox聽緊蒙着嘴說愛你,隔離個女仔friend(32D)無啦啦湊埋黎痴歌聽
我一野推開咗佢,冇俾錢就想享受我姜b優質嘅音樂
係,背後成為恥笑對象,亦唔會尊重當佢朋友
有好嘢唔會預佢,到頭來其實佢蝕
呢亭小小家家貪小便宜cheap 精注定冇發達
Last day
公司老闆屈我請全公司食飯
原來你就係孤九寒
咪話唔啱數囉,唔使驚㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞