一人N個身邊見過最肉酸嘅cheap精行為

1001 回覆
3165 Like 28 Dislike
算係咁,大把公司日日o撚到十一二點pizza都冇塊食
擺零食係枱面,老闆有野搵我傾,坐我隔離,之後佢見到,問都無問過就拎黎食,最後食撚晒,一句多謝都無,我自己先食得個少少

成日話幫幫手,之後請食飯補數,但從未兌現過
新年周圍payme request人俾$20利是
中左超市現金券抽獎 銀碼接近一萬
跟住ex老母叫ex問我會唔會洗唔晒 可以分d比佢
新年上條友屋企賭錢佢賭輸錢(少過五百)
我地玩過夜起身問我地尋晚食啲出前一丁點計先?

另一單佢早一晚應承左請大家飲酒張單
講緊幾舊水 我地搭的士都掉低左舊錢比佢
話你請飲酒唔使比啦
之後第日問我收返錢我都即比
有朋友抽佢水就黎哂料話我地夾鳩佢請
仲周圍同人其他人講

利申 同一人
拎你啲錢 食你隻豬

不過都可以調返轉當叫鴨
唔知算唔算cheap
話要車埋你走
點知大熱天時都要慳冷氣費成程on99咁一齊係架車焗
買一件又係usd20
100件又係
咁3個人買野就應該除3啦
唔知算唔算cheap
有次同frd食爭鮮 大家都好撚窮諗住慳啲食
但又好鬼想食個甜品
最後攞左個朱古力甜品3個人share食
除開每人3個幾
第一次食爭鮮食到要比毫子
利申:窮撚學生
有次去speed dating 有兩個後生女仔知道我住公屋即刻係咁chur我又話咩同我結婚生仔
猴撚住哂我間優質公屋
最後我當佢哋肉便器玩完就算
咪跟返重量比例計返俾幾多囉,有乜理由你買十幾件又係比USD6.7,我買4件又係俾USD6.7先
掙我一餐幾十蚊飯錢
還錢嗰陣全部散銀毫子
仲要周圍同同事唱衰我
正cheap雞
漏咗 啲散銀仲要唔過廿蚊 屌佢老母借錢比佢食飯當返我乞衣
一齊好多人飲茶,諗住叫點心一大班人share。
點知有位朋友話佢好飽,自己叫左一籠點心。
其他一大班人D點心黎晒,問佢想唔想試,之後佢每款點心都食左舊。
最後佢只係俾左果一籠點心錢,茶位都無俾到。
整衰自己形象,人地有好路數唔益佢,又唔會同佢深交,長遠計蝕到仆街
都係嘅 無佔便宜
工具人
平時食飯除番開尾數1蚊就一定等其他人俾埋個1蚊
一大班朋友食飯

個朋友口入邊食緊,隻手已經伸出去夾其他餸
個個都係咁做 有咩問題
生日果個搞生日party,invite 到寫明叫朋友唔駛買禮物,但叫出席者夾返餐廳包場錢
依家買一件同100件都係USD20
咁你想平既咪自己買夠100件佢囉 除返開仲撚抵啊
一於淨係叫個pizza
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞