一人N個身邊見過最肉酸嘅cheap精行為

1001 回覆
3165 Like 28 Dislike
有咩問題?又唔係唔俾錢
想賺回贈咪出聲囉
點解做到朋友
咁都有得相認
CHEAP女人
幾年前5個人去韓國,撘的士返airbnb,司機因為要搵路中途先起標,到目的地就收我地5/6千won 計返港紙大約7-8蚊,其中一個落到車一句話覺得司機收貴左就話唔比返我(我坐車頭比左先),我立刻o撚晒嘴
飲茶先恐撚怖
之前讀書時同班同學飲早茶
老實講大家剔自己想食既野,野食到場又會同人share
邊會有人知邊個人食左邊樣食左幾多
埋單既時候大家就正常除人數俾錢
點知有個男同學就記憶力超群咁開始話佢邊籠有食邊籠冇食,邊籠食幾多粒,邊碟佢食左大慨幾大碗,邊碟唔係佢嗌,當時已經有同學好唔耐煩咁話除人數咪得囉咁麻煩點記呀
但個男同學一臉黑面咁講:我冇食過做咩要俾錢呀?有同學開始同佢理論,記得最後有個性格剛烈既同學留低印象最深刻既一句:屌你老味你下次咪撚柒跟黎,成個乸型咁,你食屎咪唔洗計一碟定一籠囉,最後差啲係酒樓開波
朋友生日,幾個人夾生日蛋糕,一人除翻開都係二三十蚊,有個話自己飽唔食蛋糕所以唔夾翻份
老母日日清晨走入我房熄冷氣話我嘥電
1)
屌你咁都唔明,想搵你玩4p
真係最憎cheap精,一次經驗都好影響觀感,下下奉旨人出錢,frd都係咁話
有一次 細個放學上親戚屋企坐
問我肚唔肚餓要唔要煮個麵我食
普通飯碗size 兩粒腸
點知事後佢老公背後問我父母計錢收錢
巴打仲做到落去
永遠r煙既人
同班fd出黎玩有買酒有買汽水,其中一個fd淨係飲左少少酒,事後佢問可唔可以淨係比汽水錢唔比酒錢後尾傾完都肯夾但係就好似發悔氣話下次自己買野飲算
朋友疫情初期做搵到門路代購口罩
我問佢有冇得順便買埋
我都明會麻煩到人嘅 諗住拎果陣請佢食餐飯補數
佢竟然同我講話收代購費
仲要係續盒續盒咁計
圍翻每盒收我一個double仲未計運費
仲貴過係街買 真係當正我係水魚咁劏
嗰陣講緊係識咗四年有多 即刻同佢講唔撚洗佢幫啦
之後就再同佢聯絡
系咪殯儀?
我都試過帶出前一丁,要啪開四份先一舊一舊煮
中一嗰陣同幾個同班同學去金拱門
做緊雪糕買二送一優惠
其中一個女仔竟然厚面皮到主動講不如我地一齊食呢個優惠
你地兩個一人買一杯
咁我咪可以有免費嗰杯囉
成廿年前屌你我一世都記得
去食Buffet見到隔離枱啲人 攞哂枱面啲牙籤同糖走

個到起碼有成二十包糖同成筒牙籤
舊同學聚會,我叫黃武鵬還返50蚊俾我,佢俾張50蚊惠康現金卷我
都叫有借有還啊
故事未完,返到屋企睇真D,原來過期😭😭😭
你俾佢插返咁多下打和
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞