婚後同長輩同住係咪一定無好結果

1001 回覆
3853 Like 440 Dislike
啲奶奶真係煩到hi咁
成日都覺得個新抱搶左自己個仔
又經常情緒勒索
又乜都要管
訓到幾點 個新抱著咩衫都要管
仲要最鍾意係個仔面前扮可憐
「我唔黎你度啦 驚你老婆唔鍾意」
成日想離間個仔同新抱關係
灌輸老母得一個 老婆可以再娶既onL79概念
真係好撚憎啲奶奶咁撚樣
好彩已經搬開左住 一天都光晒
我奶奶之前出街鞋著入屋周圍行
我次次上佢地屋企都自備拖鞋唔會俾對腳板掂到塊地板
係疫情開始俾我老公屌過奶奶話唔乾淨先無著出街鞋行黎行去
我都係一齊住,完全冇問題wo
22個痴撚線
女人最大問題係好鍾意呷醋 當個寶貝仔係老公咁錫
我未結婚前有一晚夜放工
上咗老公屋企 貪喺公司附近第二日返工方便
老公煮個即食麵俾我食
我奶奶即刻話阿仔煮多個俾我食得唔得
但佢地明明係啱啱食完飯同埋生果
我嗰刻就知道無可能婚後同奶奶同住
勁厚面皮
咁大個人仲勁廢要老母做晒家頭細務
仲好意思講出嚟
上面班情緒勒索撚駁唔到
個班孝子
有幾多個係會煮飯+做晒家頭細務

其實只係想要個免費工人不過用孝黎包裝姐
咪係仲要話我未搬出黎住先會咁講
咁大個人有手有腳自己做家務啦
咁廢要個老母服侍 仲好威咁講出黎
咪係話搬出去就係不孝
咁結左婚兩公婆住係度
要個老母咁大年紀做咁多家務做到隻狗咁
又好孝順?
呢0的害人之言就唔好講。
養下一代係責任,唔好講到咁偉大。
每個人成長左就要獨立,自立。
你又唔係養動物。
你個名
都係個句我無咁既意思
其實講邊個岩都無用,最緊要係你地件事點解決。
即係而家一係你就分,一係你就搬,兩樣都有後果。
佢地好撚自私
只要可以討好個B歡心
就會無所不用其極
無論嗰樣嘢對個B有冇益,都會就曬佢,會畀佢玩畀佢食,唔會鬧,唔會有要求,為嘅就係想個B鍾意自己多過鍾意佢阿媽
你係時候要擺返好個阿媽款,有必要時開片,或者移民,無謂委屈自己,唔係你同你小朋友咁就一世,呢種小朋友唔會點有同理心,會自我中心,因為老人家圍住佢轉,亦唔會識尊重人因為佢見到阿媽冇畀人尊重過,注定會人生失敗因為細個教唔好
抱孫,湊孫,教孫又係另一個戰場
想問下第日同奶奶係湊仔有拗撬你地會點處理?(例如細路仔唔食飯/偏食,原來係奶奶俾好多零食俾個仔食)

利申:而家未有小朋友,但有隻貓已經好煩

尋晚隻貓點氹都唔肯食野,之後問奶奶晏晝俾左啲咩佢食,佢初頭話無呀,之後先話俾左啲零食佢喳嘛

我無嬲,老公有啲嬲話佢阿媽,我情緒抽到身係因為主角係老公隻貓,如果係我個仔,我一定會鬧
不如倒返轉啦
試下你搬去女友度 同佢屋企人一齊住啦
你自己又肯唔肯啊?
好撚簡單炸麻
呀媽得一個(其實老婆都係)
但陪你一世既係你老婆

自己揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞