婚後同長輩同住係咪一定無好結果

1001 回覆
3853 Like 440 Dislike
咪2邊傾下先
平心而論有2邊是但一個長輩都唔好
宜家係你老母開左聲先難搞啲
養下寵物比你老母喇
就算你去babycondom問,一樣係叫你唔好一齊住,跟住所有回應就係鬧自己奶奶
叫寡母獨居又慘啲嘅
樓主就算住付近,都實會要交匙
個呀媽照顧左幾十年,一時之間唔會停到,又要執屋又要煲湯… 最後話咁走黎走去不如一齊住啦又慳返錢

我覺得女朋友好正路
重點係呀媽要搵返自己生活
老母得一個 但係就算同依家個女朋友分手 當有下個女朋友都無乜可能一可以一齊住
自己老母我一早開左佢波屌柒左佢啦咁搞法

有d長老就係咁唔識做
esp. 奶奶對自己仔同新抱
覺得自己個仔既野 = 自己既野
咁樣就即係當個新抱無到

個仔大左, 當佢成家立室後就係另一頭家
互相尊重是常識
最慘好多長老都唔明呢個concept
我老豆都係早死, 得老母自己一個, 而家同我老婆一齊住
日日唔做家務咁濟, 煮飯洗衫掃地拖地全部等老婆同我搞重成日嫌我比家用比得少, 又話我唔孝順唔錫佢. 之前提過下要搬走已經口黑面黑想喊咁, 呢個CASE應該點搞
話人自私
就咁睇你都好自私
你要報答老母養恩
就要個老婆無晒私人空間?
仲係100年前住大觀園成個家族住咩
依家啲人住劏房都係為嗰少少私隱

仲有其實擺2個女人喺同一間屋係玩鳩自己
當2邊各持己見嘅時候,你係無得做牆頭草架
Agger
本身有彎轉
見過有啲嫁完
同老爺奶奶感情仲遠勝親生父母

問題係你女友表晒態仲勁強硬
咁根本冇得諗
平時都易話為
佢平時係咪其他嘢都就曬你?係咪受咗你好多氣你唔知呀
將間屋間做劏房 間兩間劏房咪得囉
記住: 距離的美
咁梗係分手啦,老土d講句,老母得一個,女呢個唔啱咪下一個,唔夾無謂格硬一齊,現實d講句,感建分
Le班新抱老左,做左人奶奶,就會不停鬧新抱
換個女朋友
唔一齊住唔代表冇問題 但一齊住問題一定更多
完全唔撚關事
好勁
咁耐以黎未見過一個回覆可以500+正皮而零負皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞