婚後同長輩同住係咪一定無好結果

1001 回覆
3853 Like 440 Dislike
Same 我又係嗲哋係我10歲個陣已經過左身
然後我媽咪每日做12個鐘頭苦力工去養起我
連旅行都無去過 台灣都未去過

我媽咪又係好摺 所以無朋友
咁我以來我淨係知道佢有2個朋友 就係咁多

但其他人都講得岩 奶奶同新抱可能真係難相處啲
真係要兩個都比較開通同埋份人比較好先相處到
你真係好難做咖會

我問我老公會唔會同我媽咪住之前我都問過我自己
如果我老公有一個單親媽咪 完全同我同一個情況
我會唔會同佢住
當時我自己嘅答案係 我會肯去接受同試下先
如果佢媽咪成日嫌三嫌四又多野話我 我就唔會同佢住
但如果正正常常 唔會比面色我睇 我覺得我會接受
老母婚姻失敗
搞到個仔婚姻都失敗
就算唔一齊住
個仔同新抱講同一句說話,個仔講就得,新抱講死撚緊
奶奶就係咁小氣既生物
啱 啲老人家煩真係攞命
唔知點解我諗起人妻的偽術
所以大家都自私
老母當個仔係老公養老,自私
阿仔唔理老母,自私
老婆唔理奶奶,自私
但人從來要得到想要嘅嘢就要自私
又要俾家庭倫理道德綁架,又要俾人話裙腳仔,所以最緊要係咩?有錢
你亞媽得你一個, 搬出去, 一闊三大, 唔通唔理你亞媽叫佢自己搞掂咩, 即係要咩住2 層樓的洗費
另外港女都係仆街, 要結婚唔建議搵港女
感建分
好多香港女人都幾仆街
要條仔諗佢感受,又冇諗佢條仔感受,叫埋條仔唔好諗佢老豆老母感受
另一方面自己唔出錢要求酒席搞得好好睇睇,層樓首期要男方負責
香港樓首期起碼都要2百萬首期加1球雜費,後生仔冇可能自己搞得掂
總之就我贏曬

Ps唔係條條女都咁仆街,有d用錢撻翻你轉頭
睇樓主嘅選擇性回覆都知樓主係揀老母多過女友
冇話啱唔啱 魚與熊掌
到時揀個可以同你老母一齊住嘅女友
咁係咪應該接埋條女2老一齊住?

夠晒孝順
樓主搵返個另一半外母都係寡母婆嘅
2邊老母加樓主4個人一齊住
super
咁佢對住果個唔係親老豆老母 都明嘅
幫手湊孫 —> 唔好傻

你老母年紀都大 個孫抱兩抱就會攰
到時佢呻攰咪又係掟返畀你老婆湊
好喇 到你兩個話請工人湊
你老母又會畀面色你老婆睇
「係咪姐係話我懶呀」

明你阿媽得你呢粒仔 會掛心啲
一係住埋同一區算喇
岩呀,啲男人淨係識同你講你咪照做你野,你想做乜就做乜,大佬呢個係你老母你梗係乜都得喇,唔係我老母黎架麻!調番轉頭你係我屋企都唔會咁喇!
外父:
最慘既係老母覺得自己好平易近人,「我無乜要求嫁」

原來連自己奄尖腥悶都唔知
如果個老母係咁既思路,樓住都係做和尚算…
親家一齊住 世界大戰都似
咁你就唔好害個女仔啦,好好用下半世照顧老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞