婚後同長輩同住係咪一定無好結果

1001 回覆
3853 Like 440 Dislike
支持樓上樓下住
各有空間,有B 之後你一定唔後悔
佢似講緊 唔想離開原生家庭=群腳仔
結婚首期靠父母俾錢資助 但唔係一齊住
咁咪唔算群腳仔
同埋老母一齊住 扑野都要就住唔可以大聲
仲未計你扑到一半佢唔敲門入黎叫你地飲湯
母目前犯 諗起都想
屌, 我都好怕
試過一次, 因為屋企廁所細,冇乾濕分離個D
自己除左條面褲幫個仔沖涼, 驚整濕自己條褲
突然無啦啦有人開門, 仲要成棚人

其實門口有門鐘
電話send個msg又咁方便,
點解唔可以講聲?
硬係鍾意自出自入架喎
開心就話呢樣傳比你果樣留比你(財富),一嘈就還呢樣還果樣,話咩養大你乜乜柒柒,無啲尊重
其實要還,條命都係你比我既,我係你面前自殺好無?還返比你

唔好意思有感而發…..
佢自己high 大左,high完生左你出黎
之後就想完全佔有你嘅人生
屌你老母放手啦!
你女朋友或者老婆係唔撚會想比奶奶揍㗎

佢哋只會信自己老母

個奶奶只不過係咗鳩住晒嘅啫
食子文化
即係樓主要自殺
其實冇人阻到嘅
不過下次記得唔好公開俾我哋知
呢啲叫靠父幹
好難架啦
真係再咁有緣分搵到個又夾到,個女既又係唔想一齊住
又會係咁loop
老人既生活方針係保本,保持原狀

你結左婚唔係有新居,等於承諾婚後生活不會改變
不會進步,以你阿媽既喜好優先。

利申: 被壓迫者。未婚。
幫佢搵過第二春好過啦
當初比條匙你係尊重你,唔係叫你咁當自己屋企自出自入

跟住仲要引申埋另一半有無資格住乜乜柒柒 …

再講多句,如果長輩有份資助置業要更加小心處理,好撚煩,會拒絕唔到佢過黎住/開門
住左右隔離咪得囉
無錯
到時煩嗰個一定係你
你夾喺中間死撚梗
樓主小心
連登俾你既答案
你老母都叫一個正常又錫你既人
留佢一個人真係講唔去
反而就咁睇你女朋友都幾自私,你女朋友應該唔係好付出個d?可能同你一齊好大原因都係為左離開佢家人
你係女
先天性已經有優勢啦
一哭二鬧三上吊
你老公唔撚會唔肯既wor
真心唔好一齊住 我就係慶幸冇一齊住 宜家日日要上去食飯我都覺得難頂 講野又難聽 面口又唔好睇 屌 真係超後悔結咗婚
呢啲咪死裙腳仔囉
我就真係理Q得佢

利申,獨仔
所以樓主應該飛左條女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞