婚後同長輩同住係咪一定無好結果

1001 回覆
3853 Like 440 Dislike
dllm
搵個件

伸利奉行媽媽得一個
女友老婆可以換
三個女人喺屋企打交,諗起都爽
佢老母含撚大啦 你要玩大佢既 兩家人一齊住囉
樓主老母會老會有老人癡呆 樓主女朋友老豆老母就唔識老既?人地女朋友又有冇要求過樓主要同佢屋企人住先?做人唔好咁自私啦 要求人地做就大大聲 人地做唔到就屌人仆街不孝
點做愛?
身邊一齊住嘅
全部無好結果
仲抬
一早係頭頂啦
我都係同男朋友如果結婚打死都唔對老爺奶奶住
佢唔肯嘅話我唔會視佢為結婚對象
好彩我探過口風男朋友爸爸媽媽都係想自己住

不過樓主單親係難搞啲
但你女朋友咁抗拒講到明一齊住就分手
即係你只可以2揀1
裙腳仔
同你一齊,單親女,呀媽話結婚唔想我地同佢住(可能係因為佢結婚嗰陣都係兩個人搬出嚟) 我諗最大分別係我呀媽有好多social life,又會同啲師奶打下牌,同老豆離咗婚後又有識第二春

最大問題係你老母將所有注意力放係你身上
同埋點解唔一齊住=掉低?
我宜家自己搬咗出去住(未結婚)感情好過一齊住
同老母相處仲開心咗
試下幫你老母有多啲social life 啦
邊個人唔係得一個老母
樓主老母就係人 唔見樓主建議接埋女朋友老母一齊住?
好多男既就係唔明
佢結得婚, 就已經係另一頭家
佢同老婆先係呢頭家既owner
而唔係乜都仲阿媽阿媽

我讚成有d巴打立場, 話阿媽得一個, 女就任揀
講得出呢句, 起碼佢一早講明左先
同得我一齊就要就我阿媽
你情我願, 明買明賣, 冇問題

好過有d唔出聲, 對住老母就乜都好好好
到最後2邊都搞到一鑊粥咁
放屁呢樣咁細微既野都要就住就住真係好慘
咁就下半生都要痴住個仔咩
個仔唔使有自己生活咩
但真係捨得佢自己一個咩….
兩公婆出唔到首期
學咩人買樓
咁你老母係時候要成長la
叫佢上興趣班,咩都好,出街識多啲人,有啲世藝,就唔會好似狗仔咁成日圍住你轉
正評錯咗
唔好扔低老母自己一個,真係會快死好多
試下住一個星期 到時叫搬嗰個實變左係你
將心比己,叫你結婚後去你女朋友屋企住,你會點?
分手啦。
但我成日會同佢講 如果你揾到個麻甩佬同你一齊 我就會踢你走
好慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞