婚後同長輩同住係咪一定無好結果

1001 回覆
3853 Like 440 Dislike
認真,有咁諗法既我係建議獨身,因為往後日子個男人只會幫老母而老婆只係用黎夜晚瞓覺同生仔,同理有咁諗法既女人我都建議佢地唔應該娶新抱更唔應該抱孫。
買唔到就租
如果個老母係咁麻煩, 唔做不孝子就唯有分手陪老母過世

.
果個係你阿媽 你阿媽錫果個係你
你阿媽一定覺得係女朋友搬入黎「我地方」
我完全明白你女朋友感受

唔好傻啦 幫手湊孫
有無問過bb阿媽 唔問已經話湊
你女朋友都唔希罕啦

我以前講明結婚要自己兩個住
去男家女家度住都唔得 寧願分手

樓主自私
之前先有POST話返工朝8晚7 返到屋企買餸煮完飯都8點半9點
食完再洗10點 重未計家務
話住屋企有人幫手 然後好多人LIKE

依家又話痴住老豆老母 連登真係好好笑
其實仲有一個方法就係等老母百年歸老先結婚,真係有人會咁做
真 寄人籬下真係唔好受 屋企大小事又冇話事權 可能想開個冷氣都管住曬
因為普遍奶奶覺得入左門就要聽聽話話
但外父外母覺得個女婿對自己個女好就得
兩回事
如果你代入你老母角色去諗,個仔搬走左,又無另一半係身邊,你會覺得整個人生會好灰,自己唯一兒子仲要係自己肚出來,最後老左就唔理自己,成個人想死咁滯
痴撚線結左婚仲痴住老母飲奶水
男人無咁麻煩, 要面子唔會抓爛塊面嘈

女婿唔想得罪外父, 外父又想女婿錫多啲個女, 大家客氣好多

樓主係兩個女人爭仔
咁希望你唔好娶到個港女喇
係,唔係單親好難明個份相依為命既感覺
我老豆好早過左身
佢一個孭起頭家,做野好駁命
我依刻諗返細個佢啲辛苦野都會眼濕濕
由其係佢份人好摺無乜朋友
平時少少野都擔心到失眠成晚
真係好難開口同佢講 好怕傷到佢心
其實我女朋友同阿媽平時相處無乜問題
佢平時都易話為,我都估唔到佢今次咁強硬
試都唔試下就一定話唔可以一齊住
不過我都明白佢既顧慮既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞