婚後同長輩同住係咪一定無好結果

1001 回覆
3853 Like 440 Dislike
on9
所以咪話一開始就要表明態度大佬呢家結婚啊,梗係搵個諗法差唔多,我都明大部分女仔都係呢種思維,咁我咪搵個一小部份嘅女仔囉,單身都冇所謂,總之就唔想因為自己幸福就忽略左寡母感受
如果你先入為主覺得一定係老婆問題
建議分手
最正係全家(老爺+老公)都唔俾你去餵自己個小朋友食野,淨係准嫲嫲餵,跟住個小朋友就好鍾意同好痴嫲嫲
全家都心理變態架
老婆又有無將同理心放落我到
有嘅話其實住樓上樓下已經係一個折衷方案
好同意果句 "自己當年揀錯男人/婚姻唔愉快, 就當個仔係老公轉生"

但有時係個仔覺得媽俾男人害得好慘
所以自己付出好多的愛去孝順自己阿媽
問題係嫁左俾呢D人的老婆就重蹈左佢阿媽覆轍
即係揀錯男人&婚姻唔愉快
個男人為左自己阿媽
搞到個老婆經歷返同一樣野
所以根本唔應該嫁俾一個眼中只有媽的男人
要條女就阿媽一齊住嘅話, 睇你有婆媳糾紛應該都係撐阿媽
真係要好人夾人/睇人,我奶奶對我都係幫哂手煮飯做家務又唔鬧我。但我都深知唔係個個奶奶都係咁而啲男人亦唔會覺得自己老母係咁所以自己成功咗都唔會特別走去鼓吹啲女人入火坑,因為癲奶奶真係可以好癲
兩個都係你最熟嘅女人
佢地一齊住夾唔夾到你心入面應該大概都有個底啦
想知你男友點孝順法令你覺得佢裙腳

利 覺得自己男朋友都有少少
同感
唔比
住得幾近都唔好比
比左一定突然走上黎話執屋/探你地
廚房真係要分開到先好一齊住
見到d野唔分類周圍放真係人都癲
同意
真係孝順就帶媽媽出去識下人 揾返自己嘅興趣

唔係一味令佢覺得個仔係佢嘅唯一
同左阿媽同住左廿幾年先忍到
我相信冇人會頂唔順我老母
利伸未結婚
最慘我男朋友都勁讚成俾佢
仲話唔會無通知聲就上黎,佢想要就俾佢
老母問到就扮聽唔到射個波俾我
正pk
我日日見到個廚房我好想死

建立一個新家庭仲要帶多個外人入黎要人有同理心
你咁自私 死左老母先再有另一半先係你既結婚方案
屌,勁有同感
我一掂個b, 奶奶就話我做人老母掂吓個b就喊,個b周圍走,我跟喺後面,就話我跟住佢都跟到佢喊,總之個b一喊就係我整喊
然後個b鐘意跟呀嫲跟姑媽多過跟我
屌你,我要我個b第時唔撚識邊個係呀嫲邊個姑媽
係,當然你話想唔想2人世界,我諗無人唔想,但代入單親父母角度,佢可能都未必想阻住你2個,但佢一個人真係會好孤單,但前提要父/母大家既相處無問題。
你講得冇錯
愛情同女人都會變,唯一不變係老母的愛
所以樓主最應該同老母過一世
認真, 停一停, 諗一諗先
你呢下讓左步, 之後會好可怕
間屋買定租?
買既, 老x都唔好俾佢
租既, 即管睇下佢阿媽係咪佢所講「唔會唔通知」
你問返你男友, 如果佢真係無啦啦撞上黎咁點計
真 有d老母係都要叉隻腳入個仔女嘅家庭
明明點教仔係呀爸呀媽嘅事
為咗個孫鍾意自己多d就好縱容個孫 壞晒規矩
仲要樓主老母講明想一齊住、會幫手湊孫
即係等於講到明要插手樓主同女朋友兩個人嘅婚後生活 邊個女人肯制呀屌
你老母有冇同阿媽住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞