婚後同長輩同住係咪一定無好結果

1001 回覆
3853 Like 440 Dislike
我老母寡母婆湊大我,我地感情好好
佢講到明想我結婚後一齊住,換間大d既屋會幫手湊孫
但女朋友好堅決拒絕同住
話相見好同住難….
叫佢試下半年先都唔肯,話最多可以住近啲
今晚直頭講到分手咁滯,態度好強硬
我真係好唔想分手
但又唔知點開口同阿媽講搬出去
佢應該都會喊晒口。。。

狠心啲搬
堅持同老母住
離巢期

你search 下人生八階 你同你媽去到呢個年紀各自成長需要啦
女朋友做得好要一齊住分手好過
住樓上樓下lo
如果係咁你老母好偉大
老母得一個
寧願住得近都唔好一齊住,奶硬嘢架

兩個無血緣嘅女人住埋同一間屋,無論廚房廁所飯廳客廳都係戰場
買兩個單位係同一座大廈同一層樓咪得囉
一齊住同一間屋實冇好結果
到時一齊住反晒面你只會仲煩
帶伯母去做吓義工,識多d 朋友。寧願住近 d,多 d 同阿媽飲茶食晚飯,唔好再做裙腳仔喇,佢湊到你咁大,你都要成長要獨立㗎,佢都有自己生活。唔通佢死個陣,仲要擔心你獨立唔到咩?
冇話一定冇好結果 睇你另一半同你呀媽相處係點 但你女朋友都講到明唔想 日後實好多問題發生 少少野都睇唔順眼 再一齊住 你好自為之
同一大廈 買兩個單位
可以同你講
一定係
你係咪扑嘢都要呀媽監督住?
裙腳仔,同你呀媽結婚啦
堅決分手
洗唔洗呀媽睇你扑野?
住同屋苑
唔一定,見過成功例子,不過間屋過千尺有工人,有兩架私家車,大把錢唔會為錢煩
分手
橫掂你阿媽都單身,你又怕佢冇人照顧,不如你同阿媽結婚,咁你就可以照顧佢一身一世不離不棄。
到你阿媽死果日都你應該陪佢一齊走,因為如果有死後世界,得你阿媽一個人,佢應該會好孤獨。
屌 同樓主同一個處境
住左你就知大獲
試半年唔通試完半年唔啱又趕你老母走咩
到時候點開口啊
住太近都唔好啊
轉個頭又係問你拎鎖匙然後日日上去搞你同你女朋友啲野然後你女朋友又會嘈
唔通老母問到你又唔比咩
慢慢就會進化到講都唔講就上去
隨時扑扑下野都有人開門嚇撚死
通常都係講個啲我上㴝幫你執下屋
分手。 兩個注定簡一個,唔好FF咁多佢地可以和睦相處。完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞