婚後同長輩同住係咪一定無好結果

1001 回覆
3853 Like 440 Dislike
女人真係好撚煩
係男朋友屋企短住過一個月,好撚肯定係唔work
把口點講都好,兩個陌生人同住根本9成9收皮
呀媽做得多又有怨言,要你女朋友做又到你女朋友唔鋸
同埋呀媽會暗中觀察好多野,一打小報告比你就仆街
總之唔想分手就同老母講,多d返去搵佢好過
廢老湊孫一定死鳩硬
先唔講佢體力

講佢個價值觀差左2代,湊完教完出黎個細路變左以前6-70年代d小朋友咁
一係你老母好新潮好有錢
你呢個case一定嘈硬交放過你女朋友啦
你同你老母過下半世咪得囉

如果你老婆同你老母鬧交你會幫邊個
我覺得兩邊屋企都保持適當安全距離係最好
放工返去食飯然後散步半個鐘返到屋企/巴士兩三個站咁樣
你人生會好過啲

亦唔好相信阿媽湊孫呢樣野
你應該話
到時請個工人
你得閒就黎睇孫玩下啦

同埋要教佢搵娛樂
唔好一世人淨係識仔呀仔命呀命咁
引導佢接受個仔已經大呢個事實
(in case你真係長大了)
老母會得寸進尺

話間屋我個仔買既,我黎過夜唔得咩

慣左過夜就會住埋,順便叫阿仔賣左樓下層樓慳返啲錢

登堂入室
人性係自私嘅
外父煩起黎仲恐怖,拎把菜刀郁啲就話一鑊熟。
但佢又唔係斬個女婿係斬佢個女同老婆
如果移民咁點 會唔會帶埋老母一齊走
你咁孝順結完一定會接晒4大長老一齊住
其他港男都係正仆街黎, 從來都唔會同女家父母住
返到屋企想坐得hea啲 除bra舒服啲
但有個人係到已經做唔到呢啲
見呢句已經明你好群腳

啲老母對住親生嘅,同唔係親生嘅係兩個面口
影后咁款
啲老人家係咁
我買左樓,俾左後備匙老豆
叫左佢唔洗幫我執屋
佢都要偷偷地上黎
最後俾我發現左,我收返晒啲匙
真係好老土,係要迫人出手

不過唔會即刻
settle好先
講真如果移民就完全唔同講法,你冇能力afford兩個地方就係冇
但起碼如果移民買house都要一人一層
講真唔係得個老母要保護,另一半一樣要
支持樓主臥冰求鯉
唔肯試下一齊住
咪試下分手先
仲要自己做女時就唔想同奶奶住,但做咗人老母就死都要痴住個仔同新抱住
無錯, 搞唔掂住屋問題唔好結, 害己害人
真係淨係上嚟執屋?
我兩邊都俾晒鎖匙
自己老母會上黎打爆我雪櫃同埋同我女玩
奶奶要返工加個人儀式感好重,唔會自己上黎,一定要:奶奶,今個星期x上黎坐下,同個孫玩下好冇呀? 咁樣先上黎
其實我地都講左,平時如果佢得閒,可以上黎
點解咁放心因為工人姐姐又喺度,有咩會講返俾我知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞