婚後同長輩同住係咪一定無好結果

1001 回覆
3853 Like 440 Dislike
2021年仲禮金酒席
一邊獨力湊仔一邊為自己老年打算
唔是咁易的ching
有嘅
唔會太多囉
酒席又有人情幫補

老老實實
結婚個十萬八萬(細搞)都拎唔到出黎,要2老幫嘅
結咩婚,得閒book間酒店扑下野算啦
生左仔你就知味道
你媽一黎就迫你生 講明要抱孫
如果個女人同老母close到要個老公同佢老母一齊住
我相信連登仔暴動都似
點會係無野?
寧願住近d一個星期返去幾日同老母食飯都好過住埋一齊 相見好同住難係有道理
On9先一齊住
雖然明知係假膠post,都借一借個主題講。
婆媳戰爭永遠都唔會完
東亞地區出生率點解咁撚低,離婚率咁撚高,特別係日韓台港。
你會發現呢啲地區,都好強調輩份、長幼有序,年紀大嘅人要主宰後生嘅人。

不婚不育唔單只係對政權同社會上層嘅不滿,
亦都係對於呢種階級觀念嘅無聲抗議。
出去租樓啦
認真 兩頭住家 樓主兩邊走兩邊住最好
結咗婚都唔一定要日日對住 隔唔中分開下可能感情仲好D tim
間唔中*
呢個都叫extreme case
但就算只係親密啲都會畀人講
sad but true
試過
唔work的
個老婆好快有怨言
啲死港女自私自利, 鬼唔望你哋老公食第二個同你離婚, 跟住你辛苦養大嘅仔女話要結婚一腳踢開你哋, 孤獨終老
d奶奶好鐘意開人房門架 小心d
老公獨子,單親湊大,真係睇奶奶性格 雖然我同奶奶生活模式好大差距,但我都覺得寡母婆湊大我老公 應該要孝順 我哋話留左間房俾佢得閒來住下 佢都無咩過來 因為我奶奶自己大把節目 多朋友 參加社區會堂活動/運動, 打下麻雀又一日 佢話我哋住得遠 打擾佢平時嘅節目

講真 唔通自己第時啲仔女又要同自己住咩 大把依家送哂出國 預左仔女係個邊落地生根 下下要啲仔女圍住自己轉咩
住近啲 冇兩全其美
你都孝順仔 做仔女一定有咁諗法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞