南淫北賤2017之越南越愛-峴港

949 回覆
358 Like 12 Dislike
我對泳池冇乜抵抗力

⼁⼁⼂

得喎,屌

我要承認係九假期介紹先至識呢間酒店

但係真係幾唔錯,特別係個位置好方便
我之前 又係自己search到呢間酒店

但後尾無去到

9 假期 講完 唔係應該好多人咩

我見d人 景相 個池都無人ge ?
去完無耐, 不過公幹三日二夜
呢間酒店好多香港人去住,因為個泳池

另外越南仔好多都好撚樣衰,又矮又黑,但10個有1-2個質素極高,又白,又係成日著旗袍,完美展現大波長腿,好撚正,同埋佢地好撚易媾,因為博嫁出國脫貧,又易屌,但好易上身,巴打去馬果D真係要小心

另外越南仔好多都好撚樣衰,又矮又黑,但10個有1-2個質素極高,又白,又係成日著旗袍,完美展現大波長腿,好撚正,同埋佢地好撚易媾,因為博嫁出國脫貧,又易屌,但好易上身,巴打去馬果D真係要小心

This is.....
人在峴港追post 中

巴打玩咩啊諗住

你有乜好介紹?頭先海灘好多單拖越南妹。但真係雞同鴨講
我之前 又係自己search到呢間酒店

但後尾無去到

9 假期 講完 唔係應該好多人咩

我見d人 景相 個池都無人ge ?

泳池相係上網搵返佢酒店出嘅,我唔記得咗影,但其實都真係無乜人,可能我去親一係就夜晚,飲嘢,一係就真係朝頭早
去完無耐, 不過公幹三日二夜

巴打有冇去邊度玩或者食飯

同埋普遍出嚟做嘢好似都係女人,唔係好覺有男仔,啲檔攤就通常係男人開,唔知係咪老細來

同當地朋友傾過佢哋話一個月大學畢業生都係搵$2000港紙,當地都仲係男尊女卑,所以佢地唔介意識外國人
人在峴港追post 中

巴打玩咩啊諗住

老柒,去做spa 同massage, 可以識下當地人帶你唱k,我地都有去唱,係幾特別嘅經驗
人在峴港追post 中

巴打玩咩啊諗住

老柒,去做spa 同massage, 可以識下當地人帶你唱k,我地都有去唱,係幾特別嘅經驗

我一個人。玩到咁大?
越南妹
留名
而家係芽莊
覺得中南亞國家最正係酒店 又平又大又靚
有甜未
原來唔記得出酒店圖,呢度係房嘅實拍,轉頭上Google搵返佢哋嘅相出嚟,佢哋泳池真係一流

係咪 a le carte
我上次去都係住呢間
人在峴港追post 中

巴打玩咩啊諗住

我一個人。玩到咁大?

巴打

無懼世事變改,還是越南越愛

為愛所以在期待
留名
而家係芽莊
覺得中南亞國家最正係酒店 又平又大又靚

絕對同意,同埋普遍人都比較熱情,海鮮好食又平,同埋越南比我想像中安全同埋乾淨好多,安全過返大陸二三線城市
有甜未

就來有,應該等多一兩篇
原來唔記得出酒店圖,呢度係房嘅實拍,轉頭上Google搵返佢哋嘅相出嚟,佢哋泳池真係一流

係咪 a le carte
我上次去都係住呢間

無錯,巴打記唔記得佢哋個杯welcome drink
由於有朋友受傷嘅關係,決定今晚留喺酒店餐廳食飯,食之前其實都好擔心,因為一般係酒店食飯都又貴又唔好食, 點知食落可以接受同埋環境唔錯,重點係

隔離枱一枱都係日本妹

總共有六個

每人分都仲返到兩個, 連傷腳嗰個都跑得返啊即刻

可惜我哋都係唔敢同佢哋講野

架妹真係又大波又靚

講開又講,真係未開始食飯已經有驚喜

就係佢哋嘅Menu

屌你老味笑到我出晒水,係咪所有比共產主義影響嘅國家啲中英文翻譯都係咁九唔搭八,老實講酒店嘅餐廳特別闊落,好似仲有自助餐,因為我哋去嗰陣時係三八婦女節, 原來越南都慶祝得幾大型, 酒店會特登有一個自助餐慶祝,不過我地冇食到

叫左一個印尼炒飯,pad Thai , 黃金蝦,同埋冬陰公湯。

奇怪嘅點係點解反而佢冇乜越南菜,定係其實呢一個係遊客Menu

印尼炒飯個飯質比較黏性重,唔係唔好食但係我硬係覺得自己含撚吞精咁樣 ,同埋偏甜,隻蛋煎得唔夠香, 呢一個覺得一般

Pad Thai 反而炒得幾好,雖然都係甜但係可能有酸味中和返幾開胃,同埋炒得夠乾身,啲粉又無斷到, 連隻蝦都特別新鮮
(我係越南真係冇食過任何一隻肉質係梅嘅蝦)

黃金蝦真係不得之了,佢都係用鹹蛋黃去炸, 但係蝦殼係脆到可以一齊食埋,唔會死鹹,又唔會太甜。一入口蝦嘅膏同埋鹹蛋黃簡直係一對完美嘅奸夫淫婦,箇中香味同埋默契,鹹蛋黃嘅鹹香,蝦肉嘅爽滑,蝦膏嘅鹹鮮,油炸過嘅香脆,咁多樣野加埋,我嘅表情係咁樣嘅

其實食到咁上下我哋都係等緊個湯,因為又有啤酒又食咗咁多野已經飽飽地

點知一上枱

屌你老母玩九我?點解咁大份嘅,我明明叫個湯咋喎

原來當地任何湯(soup pot),一般來講都會送一碟粉同埋一啲菜俾你碌住黎食,冬陰公夠酸,冇泰國嘅咁辣,非常足料。除咗檸檬葉香茅等等嘅香料之外,入面仲有青口蝦魷魚,飲落去係爽嘅。加左啲菜之後又係甜味重咗。雖然個粉好滑,但係真係好飽

呢一餐食咗大概HKD 200, 三人份量

下篇岀點樣去錯邪骨被恥笑啦
我妹之前又係住呢間

留名
我妹之前又係住呢間

留名

呢間真係值得去啊絲打
軟的巧克力,每天餅
我7月去胡志明~~~好玩先再PLAN去峴港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞