南淫北賤2017之越南越愛-峴港

949 回覆
358 Like 12 Dislike
真係好對唔住大家,係我呢幾日忙到仆街完全冇時間寫文嘅時候, 啱啱一睇大家唔單止冇負皮我,個正皮仲要多咗咁多,原來已經突破左200

無論我幾忙我都會寫埋佢,公事上嘅嘢就唔講啦呢度係旅遊台,真係好多謝大家

其實我每年通常都年頭去旅行,今年就去咗俄羅斯同埋越南,睇吓完左越南後,會唔會出埋俄羅斯啦,再一次感謝大家

放兩幅風景相俾大家

俄妹定越南妹正啲
俄妹定越南妹正啲

俄,皮膚已經贏,俄羅斯係你喺條街度每一日都覺得自己入咗女兒國咁樣
俄妹定越南妹正啲

俄,皮膚已經贏,俄羅斯係你喺條街度每一日都覺得自己入咗女兒國咁樣

波絲貓永遠都正
岩岩搶到平機場下年年頭去峴港
樓主咁嘅速度仲話出俄羅斯 為由留名叫我個孫燒比我睇

你就醒呀,我諗呢篇越南越愛-峴港出年年頭差唔多完

Btw, 機場都比你搶到咁叻叻
推。等睇俄妹。
Btw : 有冇甜?
俄妹定越南妹正啲

有冇得食
搵到幾張fatfish 相俾大家, 原來有影到少少個part-time妹妹

可能去到今年年尾準備出大結局嗰陣時,直接組團成班去越南越愛2018
推。等睇俄妹。

南山巴你真係好衰架 梗係冇啦
俄妹定越南妹正啲

有冇得食

有錢就有得食

可能去到今年年尾準備出大結局嗰陣時,直接組團成班去越南越愛2018

推。等睇俄妹。

南山巴你真係好衰架 梗係冇啦

組團第一個join
個風格好正, 搞到我想去越南, 反正洗費好平
lm
半個鐘後出文,多謝大家,搞到好想同你地食餐飯添你哋嗰個講嘢都好好笑
睇完之後約FD出左機票八月去

係咪想搵emma watson
飲飽食醉,送埋個腳傷嘅返酒店,我哋就再次挑戰原本無去嘅 Queens Spa

那老老實實,個人認為呢佢當時排第一係有原因嘅, 職員有禮親切呢啲我唔講啦

佢哋個個都會單膝跪下咁樣去同你介紹自己嘅按摩係點做,同事展現佢哋對事業嘅嗰一份執着同埋事業心,重點係非常正骨嘅地方,嗰種啱啱好見到嘅感覺係幾咁彌足珍貴

Queen Spa
144, Phạm Cự Lượng, An Hải Đông, Sơn Trà, Đà Nẵng, 越南
+84 93 242 94 29
https://goo.gl/maps/isiAiruNZ1B2

上網求其搵左幾張相俾大家睇

佢嗰隻餅係真係幾好食

都係做個半鐘,都係全身

個人感覺,呢間啲師傅比較夠力水,同埋可能接觸比較多遊客,係溝通上係方便好多嘅,嗰種能夠溝通嘅感覺加埋充滿笑容,老老實實係香港真係難啲搵到,我係香港正骨成日都俾人sell package,你又知怪唔到佢因為佢啲租真係好貴, 但係講真香港嘅價錢已經足夠我喺越南按兩次,仲要係一個鐘同個半鐘嘅分別

實在係非常推薦大家帶埋女伴去放鬆下,包你夜晚女朋友特別感動,個身又放鬆左,做咩動作都易啲啦

然後呢,係越南呢幾日其實我哋唔係好見到有咩鋪頭買手信,問一問當地人,佢哋一般來講呢都話去Big C 買,最齊最多

Big C Supermarket Da Nang
255-257 Hùng Vương, Thanh Khê, Đà Nẵng, 越南
+84 91 919 45 55
https://goo.gl/maps/K57pgfFW48B2

老老實實,呢一間超級市場呢大家去開泰國都應該聽過,簡單來講就好似我哋嘅乜撚嘢百佳超級廣場,啲嘢係真係好齊, 但係價錢係偏貴嘅, 如果同當地物價比較

有幾個特別位係

第一,如果大家有拎背囊或者手袋的話你係需要係入去嘅時候寄存左先嘅

第二,嗰度係超級市場樓下其實係有得唱錢,Rate大概系 HKD 1 : VND2570 ,唔係太抵,但如果量唔多其實無乜所謂

第三,去嗰度我建議大家包車或者的士去,我哋係揸電單車去嘅, 條路係多車多路口,尤其是大家唔係咁熟路,屌佢老味我朋友叫我喺後邊跟住佢,佢走來沖尾燈

佢過路口嗰陣時,綠燈得返3秒,我同佢爭三個車位嘅距離,你都知啦條路咁撚多車唔係你話爬頭就爬頭架嘛,搞到我係啱啱紅燈頭2秒沖咗個去,係左手面有成堆車沖緊過嚟,嚇撚死我嗰一秒

個路口就係咁撚樣,屌佢老味

我哋喺嗰度買咗一啲河粉,腰果,朱古力,咖啡同埋扎肉。基本上都係越南最出名嘅幾樣野。河粉買返一隻紫色包裝,應該都係啲百佳牌Big C牌果類野,好撚好食,入口滑撚過我哋隻手。

扎肉要食得快啲因為人哋冇防腐劑,大概放到一個星期左右,咖啡佢哋有一隻係當地比較出名嘅大家到時可以睇下,自己唔太飲,但係朋友啊炭香比較重,原來越南係全世界咖啡第二大出口國,大家可以去試吓。腰果都係咁嘅味,係平。

買齊野就準備最後一晚出去酒吧飲野, 係我興高采烈嘅時候

豬西打電話俾我朋友問今晚出唔出黎飲嘢,而我朋友話,出

係咪想搵emma watson

組團第一個join

多謝巴打

我成日覺得成班男人去旅行係一件好瘋狂好開心嘅事,我下個目標係菲律賓宿霧

組團第一個join

多謝巴打

我成日覺得成班男人去旅行係一件好瘋狂好開心嘅事,我下個目標係菲律賓宿霧

After
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞