南淫北賤2017之越南越愛-峴港

949 回覆
358 Like 12 Dislike
個post係咪完左?好似咁耐冇更新既?
好想去
一個人又淆底

我都一個人
Gogogo

一個人唔驚俾人搶野咩

個個都話安全,上網啲人都話治安好,應該冇乜問題既

半年前一大班人去過胡志明市
冇出過事
但始終有D危機潛伏既感覺
戒心太重

不過我自己就算去日本都會小心啲財物 ,比較謹慎既。
乜都袋穩啲,特別就算係酒店都會整啲嘢嚟睇吓會唔會有人郁過自己啲財物
個post係咪完左?好似咁耐冇更新既?

又係爛尾post
樓主啦啦啦
好想去
一個人又淆底

我都一個人
Gogogo

一個人唔驚俾人搶野咩

個個都話安全,上網啲人都話治安好,應該冇乜問題既

半年前一大班人去過胡志明市
冇出過事
但始終有D危機潛伏既感覺
戒心太重

不過我自己就算去日本都會小心啲財物 ,比較謹慎既。
乜都袋穩啲,特別就算係酒店都會整啲嘢嚟睇吓會唔會有人郁過自己啲財物

去到邊到都小心自身安全同財物,始終唔係自己地頭
anyway,巴打出入平安啦
咁樣計, 每兩三個月過去玩兩三日都幾正
越南真係一個好地方

分享下點解 前排去完柬埔寨覺得好唔店

倪匡都有講過, 越南妹係最正

聽以前同事講過,佢以前越南女友皮膚身材都好正,又玩得,但一分手就好撚癲,追到個男不停搬屋

柬埔寨同越南人外表性格都好唔同喎

越南妹易食難分

柬埔寨D女唔掂! 去左成7日都無個靚

賓妹黎

衰過賓妹 縮小版非洲人
咁樣計, 每兩三個月過去玩兩三日都幾正

agger
lau ming

分享下點解 前排去完柬埔寨覺得好唔店

倪匡都有講過, 越南妹係最正

聽以前同事講過,佢以前越南女友皮膚身材都好正,又玩得,但一分手就好撚癲,追到個男不停搬屋

柬埔寨同越南人外表性格都好唔同喎

越南妹易食難分

柬埔寨D女唔掂! 去左成7日都無個靚

賓妹黎

衰過賓妹 縮小版非洲人

醜到扑街,黑到炭咁,全部農村樣
強帖留名 俾樓主搞到我心郁郁想去 本身諗住九月去泰國 諗緊好唔好轉
樓主去左邊
有無巴打想組團去bombom
樓主呢?

搵EMMA?
下星期獨遊胡志明+美奈,唔知有冇野玩
推!!! 等你出po
大家好 又係樓主女友出場
由於佢呢幾日失眠加好多野做(佢唔止一份工),再加上今日要送埋我返屋企(在此高度表揚)拖左大家咁耐唔好意思

我已經同佢打左個賭,今晚再唔出文就一星期有得睇冇得食,自己搞掂啦
由於佢呢幾日失眠加好多野做(佢唔止一份工),再加上今日要送埋我返屋企(在此高度表揚)拖左大家咁耐唔好意思

我已經同佢打左個賭,今晚再唔出文就一星期有得睇冇得食,自己搞掂啦

去搵emma

去搵emma

即刻成日去DaNang
經過琴日咁驚嚇之後,我朝早起身成個人都仲係呆呆濟濟 ,佢兩條仆街仲一起身就不斷喺度笑點解唔食隻豬閪

真係膠都費事俾

經過休息,腳傷嘅朋友終於可以回復一半嘅行動力,我哋決定今日重新挑戰當初想去食嘅嗰間餐廳

Fatfish Restaurant & Lounge Bar

地址: 439 Tran Hung Dao, 峴港 越南

咩都唔講講重點先,佢會比濕毛巾你,揸到熱屎辣辣抹一抹面抹一抹頸同埋手,即刻個人爽晒。

由於小弟戴眼鏡嘅關係,抹完塊面帶返副眼鏡一體,屌應該有個越南妹係學生妹黎,喺度part-time

嗰個樣真係好gfable , 可惜我哋唔夠膽同佢話影相, 又太肚餓掛住食

我哋食嗰陣時有個唔知乜撚嘢套餐優惠,呢一餐每人人均大概係HKD 80, 已經有埋一杯生啤,同埋每人揀個pizza / main

朋友仔話好似係越南幾日都食得好熱氣,特登叫多個沙律來滋潤下自己,點知一食就仆街啦,唔知點解佢啲菜有股苦味 ,苦之中有有一點黑醋嘅味道,嗰種苦同埋酸嘅感覺,十足十我呢幾日不斷OT上唔到來令到大家失望嘅嗰種苦澀

Parma ham pizza 比想像中好食好多,雖然佢哋唔算係薄餅底,唔係行脆身嘅路線 ,冇嗰種炭香。但有趣地佢嘅餅底幾好咬口,麵團入面嘅空氣顆粒比較大,有種煙韌嘅感覺。好似變相逼你咀嚼咁樣

咬落去,麵粉本身嘅甜香,唔知係唔係越南本身農產品都係豐富,我感覺佢呢隻麵粉好似一股甜味同埋天然嘅香氣。定係我食開美心嘅空氣包食開太撚多防腐劑 。配埋佢哋嘅番茄醬,我相信佢哋係用新鮮嘅蕃茄整,冇茄膏嗰種人工嘅糖膠味。芝士落得重手,如果有港女喺度應該會尖叫大叫好好味,亦都好彩冇紫薯

Parma ham份量夠多,天然嘅鹹香,豐富嘅油脂,混合埋麵粉嘅甜味,番茄嘅鮮味,芝士嘅香氣,同埋豐富煙韌嘅口感,我會話佢係一個唔正宗但係頻為出色嘅變奏Pizza

另一個就真係巴屎閉,係一個素食嘅Zucchini Pizza 有啲人會叫佢做意大利青瓜仔。但係其實真身,佢只不過係一條翠玉瓜

今次就伏撚到仆街啦, 可能我本身唔係太好翠玉瓜嘅關係,我成撚日覺得呢種瓜好鬼滑好潺,雖然係幾甜但係咬落去嘅口感好林,加埋佢呢個餅底本身都係比較煙韌,我好似最着緊一對軟林林嘅嘢咁撚樣,我諗起細個見到啲小朋友食嗰啲胡仔,屌你老母諗起都唔撚開胃

跟住成個百寶袋咁樣嗰個呢,係一個彼得包。呢度個包皮看得比較香脆(怪怪地呢一句) 入面材料其實幾豐富,有好撚多菜番茄仔用鹽啦黑醋啦橄欖油啦去調味,然後配燒牛肉。雖然佢燒牛肉嘅份量唔多但係我反而覺得係一個幾適宜嘅份量。因為一咬落去,菜本身嘅水多撚到好似之前又一城水舞間咁撚樣 ,係個口腔度湧出來射去你啲牙肉。好似喺個花園入面咁嘅感覺,在咬咗一啖燒牛肉嗰一種油脂同埋牛肉嘅香味,令到有一刻覺得自己係個草原入面向前行見到隻牛咁撚樣

我諗風吹草低見牛羊,應該都係啲古人食牛肉包嗰陣時嘅感覺。如果唔係咁撚熱呢,會更加好。

講小小餐廳嘅環境,佢係海邊居民呢夜晚個景係唔錯嘅,啲人非常有禮貌,我估計係當地應該都係專比鬼佬去嗰邊食飯,餐廳精緻。一去到佢哋餐廳門口已經係主動行出來笑着打着招呼咁樣叫我地入去,我哋走嗰陣時個職員仲要沖左去幫我地拉部車出嚟。係真真正正感覺到喺呢度食飯你係一個人而唔係但係為咗一碟食物。我見佢紅酒同埋生啤嘅款式算係幾多,價錢亦都唔算貴,如果大家要搵一個舒服又可以比女人影相呃like 嘅地方, 呢度應該唔錯。

好似佢哋夜晚係有live Band的,有冇巴絲可以分享下
聽日同班朋友飛峴港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞