南淫北賤2017之越南越愛-峴港

949 回覆
358 Like 12 Dislike
越南真係一個好地方

分享下點解 前排去完柬埔寨覺得好唔店

倪匡都有講過, 越南妹係最正

聽以前同事講過,佢以前越南女友皮膚身材都好正,又玩得,但一分手就好撚癲,追到個男不停搬屋

柬埔寨同越南人外表性格都好唔同喎

越南妹易食難分

柬埔寨D女唔掂! 去左成7日都無個靚
越南真係一個好地方

聽以前同事講過,佢以前越南女友皮膚身材都好正,又玩得,但一分手就好撚癲,追到個男不停搬屋

越南妹易食難分

賓妹黎
請問巴打有冇去過占婆島浮潛/潛水?
有冇好推介?

樓主講個間酒店有Day tour係浮潛,
但啲水唔係好清,4人團好似1300K 每人
人幾多,但個沙灘幾靚既

唔該哂

絲打去左可否分享下啲相,無去好可惜

但我8月尾先去

Btw上年去胡志明市爭啲俾人打劫
所以嚟緊去峴港都有啲淆

冇事既。貴野放好佢。

行左3日-用腳行,橫街小巷。

小心睇車會好D.

南山巴仲雙腿有力,真漢子也

有無諗住去clubbing ?

全靠Google map 點我由big c 行去機場。

機場旁有唔少club,門口都幾恐怖。

*當地人都幾老實,初期我會拿實d錢,後來真係聽唔明同好難分d錢。成舊錢俾佢自己拎,佢地又老老實實拎自己要收個d錢就算。

我之前去間士多買2罐可樂.我又係咁俾錢.
條女呆一呆跟住找錢.我出到門口睇一睇,佢收多我1萬銀(好似,太耐唔記得實數),
請問巴打有冇去過占婆島浮潛/潛水?
有冇好推介?

樓主講個間酒店有Day tour係浮潛,
但啲水唔係好清,4人團好似1300K 每人
人幾多,但個沙灘幾靚既

唔該哂

但我8月尾先去

所以嚟緊去峴港都有啲淆

冇事既。貴野放好佢。

小心睇車會好D.

*當地人都幾老實,初期我會拿實d錢,後來真係聽唔明同好難分d錢。成舊錢俾佢自己拎,佢地又老老實實拎自己要收個d錢就算。

條女呆一呆跟住找錢.我出到門口睇一睇,佢收多我1萬銀(好似,太耐唔記得實數),

不過都係幾蚊港幣.就算數
不過d 錢真係好難分,成日俾錯錢
我覺得呢樣野真係小心d

但我8月尾先去

所以嚟緊去峴港都有啲淆

冇事既。貴野放好佢。

小心睇車會好D.

我覺得呢樣野真係小心d

同fd去左幾個東南亞國家
發覺通常都當左我地係當地人
後尾去士多買野飲
未入門口開始就唔講野
直接比張大少少嘅錢等佢地找就算 成日有驚喜
睇黎愈黎愈多人去

留名,一個月前買左九月中去
有冇人組團去?
預10k左右去搵下D囡囡玩都好過引
有冇人組團去?

7 月尾
一路揸住架電單車狗衝去Spa,講真,邊間得真係識條鐵咩,所以我地就用最7嘅方法,上trip advisor 一早book 定(當時)排第一嘅 Queens Spa

見世界各地嘅網民都咁吹奏佢,懷住又期待又害怕受傷害嘅心情,終於到左

Btw 途中發現,越南啲樓都幾得意,一黎唔高,二黎原來佢地興買地自己起,所以有啲似我地嘅村屋但每家每戶由顏色到間格都未必一樣,岀面望落幾得意

去到門口,其實離遠睇個招牌都幾殘,有一秒擔心會唔會毛巾污糟,訓醒係冰水成缸血等等

點知門口佢地幾有心思,整個綠化帶

又好多鞋已經放係到,門口個保安叔叔仲好好笑容咁叫我地除鞋入去,即刻放心啲,斷估唔會咁撚多人面前搞口內臟買賣掛?

間鋪好撚光猛乾淨,踩落雲石地係舒服嘅,幾個reception 越南妹懷住一顆熾熱 嘅事業心,咩都唔講,即刻烏低身拎對拖鞋俾我地,另一個就斟茶同拎佢地嘅(懷疑係)自家製曲奇餅黎,仲有啲19賴放鬆嘅輕音樂

我望一望人地嗰份胸懷,即刻唔係放心啲,係放心晒

重點係咩啊,重點係呢度可以講得通英文架屌你老味

雖然呢度好食好住好山好水好女人,但係溝通到個感覺始終係唔同

於是我即刻用一個低沉有禮而且紳士嘅聲線同佢講

Hello, I am XXX and I had made a reservation for two at 3 please

佢露出一個帶有酒粒嘅甜美笑容,點一點頭,然後喺電腦度睇左一陣

同時,另一個妹妹又拎埋本Menu過嚟解釋緊

第一個妹妹面有難色咁行返返嚟,仲要半跪咁同我講

Sir, I am sorry but no reservation.

WTF

嗱講真,我就一向好有修養嘅,第一個反應係佢係咪睇唔明我個名,你知啦壞人啲名, 姓氏放喺前面又得,放喺後面又得,我彈出又彈入, 吹咩

於是我繼續保持微笑咁同佢講, 你家唔介意比張紙同埋筆俾我,我寫低個名同埋email, 方便你睇多次?

佢又比粒酒粒我睇, 企起身嗰陣時由輕輕咁展示佢自己對佢嘅事業有幾咁上心,你話我點樣可能對佢有任何炆憎嘅情況呢?

2分鐘後,佢攞埋部電腦係我面前開過email俾我睇, 真係收唔到我嘅Booking。邏輯上你諗,我唔相信佢哋會特登delete左我封email,所以今次應該係我柒

我朋友繼續喺度大啖食餅乾,同另外啲妹妹喺度嘻嘻哈哈,我望吓部電話

屌你老味,原來我個Wi-Fi收得唔好,封email根本冇寄出到, 仆街今次真係七出國際

然後妹妹好抱歉咁同我講,今日真係full Booking啦,不如聽日同樣時間啦,你揀定你想做咩丫

個一刻,我真係想搵窿捐

我故作鎮定咁樣揀定我做嘅嘢,約返聽日同樣時間,佢哋仲要好好咁樣拎個紙袋仔,入面放兩支水俾我哋話今日天氣熱

屌你老味呢啲咪五星級囉

然後我同朋友講,喂走啦

佢仲戇鳩鳩咁問點解

屌那星真係好撚樣衰

乘興而來,敗興而歸

正當我地一臉惆悵,喺門口食煙嘅時候

門口個保安走來問我地咩事, 問我地係咪入面有咩唔好所以咁快出嚟

屌呢啲咪專業囉

一五一十講晒比佢聽之後,佢竟然拎佢部電話出嚟,然後喺Google Map比另一間Spa嘅地址我哋睇

話果一間其實都係同一個老闆,同一班員工

仲要教埋我哋揸電單車點樣過去,大概有幾遠

仲要再三保證價錢係一樣,唔使擔心

我除咗比支煙佢,我都唔知講咩好

就係咁,我哋今日正式去咗

The organic spa

去撚到另一邊,真係即刻有位,佢哋呢邊嘅裝修比較古色古香,但係同樣嘅係員工嘅果一份事業心

老老實實,又係即刻拎茶拎餅乾出嚟我一啲都唔會驚訝, 屌你老味,佢哋竟然係一個人攞住一本Menu介紹嘅時候,另外同時安排左兩個人各自幫我地洗腳

你哋明唔明白,箇中千辛萬苦得來不易嘅輕鬆, 係幾咁彌足珍貴。

你地又明唔明白,係人哋貼心細心咁幫我地洗腳嘅時候,我哋又係如何嘅慨嘆究竟越南人係食咩大

廢話唔多講,我地兩個都做90分鐘,我做hot stone 朋友做bamboo+ lotion ,佢話好好奇點用竹去按摩

按摩內容大家都知,有幾個地方要讚

環境衛生,光猛企理

房仔入面有個細細的locker,方便擺嘢又放心

有力專業按得準,而且安靜,真係休息同放鬆而唔係仲要講野sell package 之類,想大力啲細力啲直接有個手勢就得

同埋平,最後加埋tips 大約HKD 150

保安叔叔無介紹錯

Organic Plus Spa
14, Lý Văn Tố, An Hải Bắc, Sơn Trà, Đà Nẵng, 越南
+84 91 795 78 59
https://goo.gl/maps/8qAs2DgGwWu

睇到short 撚左 以為你個FD 去bom bom
btw 我上年11月去
都係住你個間同PULLMAN
好想快D 再去
D野又平又好食
係會安商業化D
唔係正義撚,不過好人好姐係東南亞國家幾個男人又識搵spa又識搵massage,仲識用微信搵人,好難信你無開大,不過我唔評論咁多啦,自己覺得清白就好。

提醒下,用微信玩十個入面九個都係假相。開附近的人好快十幾條女搵你。add你就問hi sir, how are you, massage? 或者就massage with happy ending。唔好比龜頭沖昏頭腦,最簡單去verify 係request video chat 或者影d指定動作相。

想叫雞正正經經去d娛樂場所叫。按摩,唱k大部分都有邪野玩。可能貴d但有保障,比少少tips人地一定有著數
唔係正義撚,不過好人好姐係東南亞國家幾個男人又識搵spa又識搵massage,仲識用微信搵人,好難信你無開大,不過我唔評論咁多啦,自己覺得清白就好。

提醒下,用微信玩十個入面九個都係假相。開附近的人好快十幾條女搵你。add你就問hi sir, how are you, massage? 或者就massage with happy ending。唔好比龜頭沖昏頭腦,最簡單去verify 係request video chat 或者影d指定動作相。

想叫雞正正經經去d娛樂場所叫。按摩,唱k大部分都有邪野玩。可能貴d但有保障,比少少tips人地一定有著數

咩人有咩思想

咩人有咩思想

唔明你講呢句有咩意思。阿媽係女人?
呢個post直情有其他巴打跟住樓主步伐開左大出埋報告。
有冇人組團去?

7 月尾

join

咩人有咩思想

佢都話係唔記得咗帶安全套先唔開大

咩人有咩思想

佢都話係唔記得咗帶安全套先唔開大

你信條女唔會有套?
抱歉大家,琴日太攰訓著左,覆埋即刻加快先
越南真係一個好地方

越南妹易食難分

對感情係認真嘅普遍
越南真係一個好地方

越南妹易食難分

但係好唔好玩?有冇咩景點覺得係值得去?我下個目標之一黎

但我8月尾先去

所以嚟緊去峴港都有啲淆

冇事既。貴野放好佢。

小心睇車會好D.

我覺得呢樣野真係小心d

我哋通常會用電話督左個數出嚟先,錢會放係一個人身上,佢慢慢數,然後先交俾我去俾人,隔咗一個就冇咁易出錯

但我8月尾先去

所以嚟緊去峴港都有啲淆

冇事既。貴野放好佢。

小心睇車會好D.

我覺得呢樣野真係小心d

同fd去左幾個東南亞國家
發覺通常都當左我地係當地人
後尾去士多買野飲
未入門口開始就唔講野
直接比張大少少嘅錢等佢地找就算 成日有驚喜

巴打係咪曬得好黑
睇黎愈黎愈多人去

留名,一個月前買左九月中去

機票成日特價,係簽證其實算貴,但係計返都仲係平過泰國我覺得
有冇人組團去?

7 月尾

加油兩位巴打,到時出返遊記
一路揸住架電單車狗衝去Spa,講真,邊間得真係識條鐵咩,所以我地就用最7嘅方法,上trip advisor 一早book 定(當時)排第一嘅 Queens Spa

見世界各地嘅網民都咁吹奏佢,懷住又期待又害怕受傷害嘅心情,終於到左

Btw 途中發現,越南啲樓都幾得意,一黎唔高,二黎原來佢地興買地自己起,所以有啲似我地嘅村屋但每家每戶由顏色到間格都未必一樣,岀面望落幾得意

去到門口,其實離遠睇個招牌都幾殘,有一秒擔心會唔會毛巾污糟,訓醒係冰水成缸血等等

點知門口佢地幾有心思,整個綠化帶

又好多鞋已經放係到,門口個保安叔叔仲好好笑容咁叫我地除鞋入去,即刻放心啲,斷估唔會咁撚多人面前搞口內臟買賣掛?

間鋪好撚光猛乾淨,踩落雲石地係舒服嘅,幾個reception 越南妹懷住一顆熾熱 嘅事業心,咩都唔講,即刻烏低身拎對拖鞋俾我地,另一個就斟茶同拎佢地嘅(懷疑係)自家製曲奇餅黎,仲有啲19賴放鬆嘅輕音樂

我望一望人地嗰份胸懷,即刻唔係放心啲,係放心晒

重點係咩啊,重點係呢度可以講得通英文架屌你老味

雖然呢度好食好住好山好水好女人,但係溝通到個感覺始終係唔同

於是我即刻用一個低沉有禮而且紳士嘅聲線同佢講

Hello, I am XXX and I had made a reservation for two at 3 please

佢露出一個帶有酒粒嘅甜美笑容,點一點頭,然後喺電腦度睇左一陣

同時,另一個妹妹又拎埋本Menu過嚟解釋緊

第一個妹妹面有難色咁行返返嚟,仲要半跪咁同我講

Sir, I am sorry but no reservation.

WTF

嗱講真,我就一向好有修養嘅,第一個反應係佢係咪睇唔明我個名,你知啦壞人啲名, 姓氏放喺前面又得,放喺後面又得,我彈出又彈入, 吹咩

於是我繼續保持微笑咁同佢講, 你家唔介意比張紙同埋筆俾我,我寫低個名同埋email, 方便你睇多次?

佢又比粒酒粒我睇, 企起身嗰陣時由輕輕咁展示佢自己對佢嘅事業有幾咁上心,你話我點樣可能對佢有任何炆憎嘅情況呢?

2分鐘後,佢攞埋部電腦係我面前開過email俾我睇, 真係收唔到我嘅Booking。邏輯上你諗,我唔相信佢哋會特登delete左我封email,所以今次應該係我柒

我朋友繼續喺度大啖食餅乾,同另外啲妹妹喺度嘻嘻哈哈,我望吓部電話

屌你老味,原來我個Wi-Fi收得唔好,封email根本冇寄出到, 仆街今次真係七出國際

然後妹妹好抱歉咁同我講,今日真係full Booking啦,不如聽日同樣時間啦,你揀定你想做咩丫

個一刻,我真係想搵窿捐

我故作鎮定咁樣揀定我做嘅嘢,約返聽日同樣時間,佢哋仲要好好咁樣拎個紙袋仔,入面放兩支水俾我哋話今日天氣熱

屌你老味呢啲咪五星級囉

然後我同朋友講,喂走啦

佢仲戇鳩鳩咁問點解

屌那星真係好撚樣衰

乘興而來,敗興而歸

正當我地一臉惆悵,喺門口食煙嘅時候

門口個保安走來問我地咩事, 問我地係咪入面有咩唔好所以咁快出嚟

屌呢啲咪專業囉

一五一十講晒比佢聽之後,佢竟然拎佢部電話出嚟,然後喺Google Map比另一間Spa嘅地址我哋睇

話果一間其實都係同一個老闆,同一班員工

仲要教埋我哋揸電單車點樣過去,大概有幾遠

仲要再三保證價錢係一樣,唔使擔心

我除咗比支煙佢,我都唔知講咩好

就係咁,我哋今日正式去咗

The organic spa

去撚到另一邊,真係即刻有位,佢哋呢邊嘅裝修比較古色古香,但係同樣嘅係員工嘅果一份事業心

老老實實,又係即刻拎茶拎餅乾出嚟我一啲都唔會驚訝, 屌你老味,佢哋竟然係一個人攞住一本Menu介紹嘅時候,另外同時安排左兩個人各自幫我地洗腳

你哋明唔明白,箇中千辛萬苦得來不易嘅輕鬆, 係幾咁彌足珍貴。

你地又明唔明白,係人哋貼心細心咁幫我地洗腳嘅時候,我哋又係如何嘅慨嘆究竟越南人係食咩大

廢話唔多講,我地兩個都做90分鐘,我做hot stone 朋友做bamboo+ lotion ,佢話好好奇點用竹去按摩

按摩內容大家都知,有幾個地方要讚

環境衛生,光猛企理

房仔入面有個細細的locker,方便擺嘢又放心

有力專業按得準,而且安靜,真係休息同放鬆而唔係仲要講野sell package 之類,想大力啲細力啲直接有個手勢就得

同埋平,最後加埋tips 大約HKD 150

保安叔叔無介紹錯

Organic Plus Spa
14, Lý Văn Tố, An Hải Bắc, Sơn Trà, Đà Nẵng, 越南
+84 91 795 78 59
https://goo.gl/maps/8qAs2DgGwWu

睇到short 撚左 以為你個FD 去bom bom

最好笑係,佢做完之後問我,咁我碌竹呢?

佢話係好舒服但係搵唔到有關竹嘅嘢
btw 我上年11月去
都係住你個間同PULLMAN
好想快D 再去
D野又平又好食
係會安商業化D

會安朋友仔腳傷我哋最後冇去到,我估就其實傍晚時分去就已經夠?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞