南淫北賤2017之越南越愛-峴港

949 回覆
358 Like 12 Dislike
大家早晨,係巴士上打文中,希望lunch 有一篇俾大家先

等你
大排檔啲香蕉好難食喎
大排檔啲香蕉好難食喎

定唔知芒果
d交通方唔方便?
大家早晨,係巴士上打文中,希望lunch 有一篇俾大家先

等你

有無人話我知發生咩事,打左up唔到
下星期二出發去峴港,好撚緊張,好想遇到高汁越南妹

emma

EMMA EMMA

巴打你USD 100後仲可以咁早起身嘅

證明巴打精健力壯
我都想搵Emma
一路揸住架電單車狗衝去Spa,講真,邊間得真係識條鐵咩,所以我地就用最7嘅方法,上trip advisor 一早book 定(當時)排第一嘅 Queens Spa

見世界各地嘅網民都咁吹奏佢,懷住又期待又害怕受傷害嘅心情,終於到左

Btw 途中發現,越南啲樓都幾得意,一黎唔高,二黎原來佢地興買地自己起,所以有啲似我地嘅村屋但每家每戶由顏色到間格都未必一樣,岀面望落幾得意

去到門口,其實離遠睇個招牌都幾殘,有一秒擔心會唔會毛巾污糟,訓醒係冰水成缸血等等

點知門口佢地幾有心思,整個綠化帶

又好多鞋已經放係到,門口個保安叔叔仲好好笑容咁叫我地除鞋入去,即刻放心啲,斷估唔會咁撚多人面前搞口內臟買賣掛?

間鋪好撚光猛乾淨,踩落雲石地係舒服嘅,幾個reception 越南妹懷住一顆熾熱 嘅事業心,咩都唔講,即刻烏低身拎對拖鞋俾我地,另一個就斟茶同拎佢地嘅(懷疑係)自家製曲奇餅黎,仲有啲19賴放鬆嘅輕音樂

我望一望人地嗰份胸懷,即刻唔係放心啲,係放心晒

重點係咩啊,重點係呢度可以講得通英文架屌你老味

雖然呢度好食好住好山好水好女人,但係溝通到個感覺始終係唔同

於是我即刻用一個低沉有禮而且紳士嘅聲線同佢講

Hello, I am XXX and I had made a reservation for two at 3 please

佢露出一個帶有酒粒嘅甜美笑容,點一點頭,然後喺電腦度睇左一陣

同時,另一個妹妹又拎埋本Menu過嚟解釋緊

第一個妹妹面有難色咁行返返嚟,仲要半跪咁同我講

Sir, I am sorry but no reservation.

WTF

嗱講真,我就一向好有修養嘅,第一個反應係佢係咪睇唔明我個名,你知啦壞人啲名, 姓氏放喺前面又得,放喺後面又得,我彈出又彈入, 吹咩

於是我繼續保持微笑咁同佢講, 你家唔介意比張紙同埋筆俾我,我寫低個名同埋email, 方便你睇多次?

佢又比粒酒粒我睇, 企起身嗰陣時由輕輕咁展示佢自己對佢嘅事業有幾咁上心,你話我點樣可能對佢有任何炆憎嘅情況呢?

2分鐘後,佢攞埋部電腦係我面前開過email俾我睇, 真係收唔到我嘅Booking。邏輯上你諗,我唔相信佢哋會特登delete左我封email,所以今次應該係我柒

我朋友繼續喺度大啖食餅乾,同另外啲妹妹喺度嘻嘻哈哈,我望吓部電話

屌你老味,原來我個Wi-Fi收得唔好,封email根本冇寄出到, 仆街今次真係七出國際

然後妹妹好抱歉咁同我講,今日真係full Booking啦,不如聽日同樣時間啦,你揀定你想做咩丫

個一刻,我真係想搵窿捐

我故作鎮定咁樣揀定我做嘅嘢,約返聽日同樣時間,佢哋仲要好好咁樣拎個紙袋仔,入面放兩支水俾我哋話今日天氣熱

屌你老味呢啲咪五星級囉

然後我同朋友講,喂走啦

佢仲戇鳩鳩咁問點解

屌那星真係好撚樣衰

乘興而來,敗興而歸

正當我地一臉惆悵,喺門口食煙嘅時候

門口個保安走來問我地咩事, 問我地係咪入面有咩唔好所以咁快出嚟

屌呢啲咪專業囉

一五一十講晒比佢聽之後,佢竟然拎佢部電話出嚟,然後喺Google Map比另一間Spa嘅地址我哋睇

話果一間其實都係同一個老闆,同一班員工

仲要教埋我哋揸電單車點樣過去,大概有幾遠

仲要再三保證價錢係一樣,唔使擔心

我除咗比支煙佢,我都唔知講咩好

就係咁,我哋今日正式去咗

The organic spa

去撚到另一邊,真係即刻有位,佢哋呢邊嘅裝修比較古色古香,但係同樣嘅係員工嘅果一份事業心

老老實實,又係即刻拎茶拎餅乾出嚟我一啲都唔會驚訝, 屌你老味,佢哋竟然係一個人攞住一本Menu介紹嘅時候,另外同時安排左兩個人各自幫我地洗腳

你哋明唔明白,箇中千辛萬苦得來不易嘅輕鬆, 係幾咁彌足珍貴。

你地又明唔明白,係人哋貼心細心咁幫我地洗腳嘅時候,我哋又係如何嘅慨嘆究竟越南人係食咩大

廢話唔多講,我地兩個都做90分鐘,我做hot stone 朋友做bamboo+ lotion ,佢話好好奇點用竹去按摩

按摩內容大家都知,有幾個地方要讚

環境衛生,光猛企理

房仔入面有個細細的locker,方便擺嘢又放心

有力專業按得準,而且安靜,真係休息同放鬆而唔係仲要講野sell package 之類,想大力啲細力啲直接有個手勢就得

同埋平,最後加埋tips 大約HKD 150

保安叔叔無介紹錯

Organic Plus Spa
14, Lý Văn Tố, An Hải Bắc, Sơn Trà, Đà Nẵng, 越南
+84 91 795 78 59
https://goo.gl/maps/8qAs2DgGwWu
事業心
感受到個份人文既溫曖
抱歉大家,唔知點解加左表情同埋圖之後出唔到,唯有今次純文字版,希望大家lunch睇得開心啲啦, 今晚夜少少出多篇,正式認識當地朋友仔
請問巴打有冇去過占婆島浮潛/潛水?
有冇好推介?
有冇好推介?

今次無去,因為朋友仔傷左
東淫西賤南淫北濕
有冇好推介?

樓主講個間酒店有Day tour係浮潛,
但啲水唔係好清,4人團好似1300K 每人
人幾多,但個沙灘幾靚既

emma

EMMA EMMA

證明巴打精健力壯
我都想搵Emma

補充體力。港幣1舊
我都plan幾日去果邊比幾千包條女玩幾日先,唔知幾千夠唔夠呢?

emma

EMMA EMMA

證明巴打精健力壯
我都想搵Emma

補充體力。港幣1舊

A la carte

腳軟未
我都plan幾日去果邊比幾千包條女玩幾日先,唔知幾千夠唔夠呢?

幾千只for 女女?

注意安全啊巴打
事業心
感受到個份人文既溫曖

直頭係想全程頭入啊

利申,無錯字

幾千只for 女女?

注意安全啊巴打

係呀,包佢同我飲飲食食行下玩下,幾千唔知夠唔夠,當請性導遊
有冇好推介?

人幾多,但個沙灘幾靚既

唔該哂

幾千只for 女女?

注意安全啊巴打

係呀,包佢同我飲飲食食行下玩下,幾千唔知夠唔夠,當請性導遊

你可以微信yo下

巴打岀入平安,玩得開心啲
有冇好推介?

人幾多,但個沙灘幾靚既

唔該哂

絲打去左可否分享下啲相,無去好可惜
想問成個越南係咪胡志明消費一定貴過北越?會唔會貴好多 有無巴打去過bombom報告下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞