南淫北賤2017之越南越愛-峴港

949 回覆
358 Like 12 Dislike
大家頂住,趕返去岀文 抱歉要大家等

Btw 今日見到八月去胡志明市來回機票HKD 1000連税 爭啲買左

肥美

Btw 今日見到八月去胡志明市來回機票HKD 1000連税 爭啲買左

肥美

真係爭少少就去個三日兩夜行下

肥美

買左8月尾 $8xx vietjet
但可能去唔到

肥美

買左8月尾 $8xx vietjet
但可能去唔到

就係呢一個,不過諗住加埋行李所以大概$1000
咁多位好抱歉,老闆啱啱打電話來有文件要執,今晚應該出唔切俾大家

對不起對不起
咁多位好抱歉,老闆啱啱打電話來有文件要執,今晚應該出唔切俾大家

對不起對不起

有冇LIVE?
米米米咩米..

豬西講得好起勁,酒精嘅催化之下佢塊面帶有一股嫣紅,望住我係咁唔知講乜乜乜物物

個越男仔喺度係咁笑喺度翻譯,佢話豬西表示,覺得我個人好有風度好gentleman ,因為係啱啱食飯,我除咗不斷同佢講唔該當佢夾野俾我食嗰陣時,我仲會幫埋佢哋斟酒,佢覺得同越南男仔好唔同。所以佢希望我哋可以認真咁樣溝通落去。

我屌你老味,你早啲講吖嘛,你早講我就收皮唔搞咁撚多野,我做上述行為係因為我家教好,我老豆教落,出嚟食飯唔可以大安旨意,等人哋俾野你食。

老豆,我真係估唔到,原來你教我嘅嘢對溝女都有用。

但係重點係,我冇諗住溝佢麻屌!

係呢個時候,我又諗起細個問我老豆應該點同女仔相處

記得當時嘅老豆頭髮仲係黑嘅,佢沉穩咁講咗一句說話,

"出得黎玩,可以風流唔可以下流"

"而且,最緊要安全,贈你十個字"

"萬花不沽身,船過水無痕"

咁如果我對嗰個人根本冇興趣佢又好主動咁樣進擊我點算呢?

"一個字,走"

豁然開朗,我覺得文化睇完都夠啦,現在已經係夜深,我都好應該快啲返酒店房好好休息

咁大家都清楚啦,通常你最好嘅朋友呢都鍾意睇你仆街嘅。果兩隻畜生,聽到越南仔咁講,即刻喺度起哄,然後唔俾我走,叫我好好同人哋飲多兩杯。

我屌你兩個老味,呢一種行為簡直就通蕃賣國,屌。我問其中一個朋友做咩要玩到咁撚大今次,最多今晚張單我埋咗佢。

佢呼出一個煙圈,望住我輕輕咁講左一句,你記唔記得早兩日,你就搵Emma Watson幫你按摩,我呢? 你完全冇提過我叫我俾小費,你由得我一個人比肥媽按左一個半鐘,我顅得條褲又顅唔到個心口,你都有今日啦。呢個係你唔提醒兄弟比小費嘅下場!

我忍住眼框入面嘅眼淚,我實在估唔到,呢個仆街睇女人睇得咁重要架!(大丈夫,掌門人 2003 ) 我擰轉個頭,問另一隻腳傷畜生,咁你呢?

佢露出一個單純嘅笑容咁同我講:反正我腳傷左,周圍都去唔到冇乜娛樂,唯有睇住你食花生,俾啲娛樂自己啦

交友不慎

如是者,唱左兩三個鐘頭K ,豬西不斷叫我飲酒,仲要自己好撚好酒量,我飲一啖,佢飲半杯,都唔撚醉。我覺得咁樣落去勢色唔對,於是聰明嘅我就用一招必殺技

不如我哋返酒店附近食消夜?

呢一句說話背後有非常之深嘅含意,首先我要避免自己繼續攝取酒精,至少可以揸一陣電單車吹吹風醒醒神先,然後我要俾一個錯覺於世我已經開始就範,獵物嘅反抗意志開始唔強烈,再者,近酒店先至方便展開我下一步計劃。

就係咁我哋一行人又走返去酒店附近大排檔食消夜

一去到大排檔,朱西已經即刻叫左一箱酒,我今次反而一反常態笑咪咪咁樣叫佢叫,我估計佢應該以為我已經飲醉咗,但其實我非常清醒。

首先我特登叫咗一個辣酒煮花螺,花螺非常大隻而且新鮮,咬落去有種海水嘅味道出咗嚟,辣酒唔算太辣,冇我哋嗰種香味,但係酒味比較重少少。係幾好食送酒一流。

食完嗰啲辣酒煮花螺大概5分鐘後,我開始皺眉頭然後表示肚痛,然後再表示由於距離酒店好近,我想返酒店房去廁所比較乾淨衛生。我怕佢哋話現場已經有廁所,特登補多句我要食腸胃藥。

然後返咗上酒店就WhatsApp個兩隻畜生我唔會落返嚟架啦,叫阿豬西自己走啦。

最恐怖係,豬西不斷用微信佢打電話俾我,係我返到酒店房扣喉嘔左兩三次,佢竟然打咗10幾次電話俾我,然後不斷發微信同我講

Are you ok

Miss you

Where are you

Where you go

我一方面慨嘆佢啲英文點解突然間好似進步左,另一方面深深咁樣覺得,我呢一招金蟬脫殼簡直盡得36計嘅精髓。

然後我措詞強硬咁樣向兩隻畜生用what's app 表示,夠膽帶豬西上房的話,我就即刻將佢兩個嘅護照copy交俾大陸嘅朋友去借錢,然後將啲錢入埋落我大陸戶口。

就係咁,我沖完一個熱水涼終於覺得自己係乾淨完整咁去瞓覺

屌你 仲可以講埋辣酒煮花螺既食評

好玩?

好玩呀

好多韓妹架~~

係呀,琴日落pub都勁多

有冇好似樓主咁,俾豬仔跟?

巴打落左邊間 唔知邊到正

個pub冇乜豬西,但好多韓妹,仲撚放
唔記得叫咩名,係峴港碼頭對面

有冇大約位置 google map唔到峴港碼頭

搵到間野叫golden pine pub

今晚再戰哩間pub,原來好多雞,質素都唔差,巴打想bombom可以try,我冇try

好玩?

好玩呀

好多韓妹架~~

今晚再戰哩間pub,原來好多雞,質素都唔差,巴打想bombom可以try,我冇try

詳情係點?

好玩?

好玩呀

好多韓妹架~~

詳情係點?

對不起對不起

巴打你係要打埋個遊記就快喇
我怕嚟緊去越南既巴打啲Bombom包膠推爆post

詳情係點?

琴日去左一個人飲野 但唔多人 係咪我太早去
好想去
一個人又淆底
好想去
一個人又淆底

我都一個人
Gogogo
好想去
一個人又淆底

我都一個人
Gogogo

2位齊齊上啦。

上年去上邊啲bar個時都經過呢間 好認得個門口
當時又係好少人 但係再上啲bar 坐爆曬
唔識渣車會唔會少好多野玩
好想去
一個人又淆底

我都一個人
Gogogo

一個人唔驚俾人搶野咩

好玩?

好玩呀

好多韓妹架~~

詳情係點?

門口有D好似黑社會嘅人,埋去吹兩句先

巴打你幾點去?
好想去
一個人又淆底

我都一個人
Gogogo

一個人唔驚俾人搶野咩

我覺得好安全
好想去
一個人又淆底

我都一個人
Gogogo

一個人唔驚俾人搶野咩

個個都話安全,上網啲人都話治安好,應該冇乜問題既
好想去
一個人又淆底

我都一個人
Gogogo

一個人唔驚俾人搶野咩

個個都話安全,上網啲人都話治安好,應該冇乜問題既

半年前一大班人去過胡志明市
冇出過事
但始終有D危機潛伏既感覺
戒心太重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞