南淫北賤2017之越南越愛-峴港

949 回覆
358 Like 12 Dislike
出文啦
幾正
樓主啲形容好有趣生動
幾正
樓主啲形容好有趣生動

搞到我都想去越南
留名
崛港好玩既~~
有冇食過青糯米飯?
留名
月中去峴港
樓主不見了?
我係樓主女朋友 佢已經比我軟禁完,見今日六四呢個特別日子就放返佢出黎接受你地既燭光啦。佢比我屌9緊啦,係隔離好努力趕緊篇文出黎架啦
就嚟返到屋企,返到屋企即刻寫文,唔好意思大家

見到有巴打話睇完篇遊記就想去好友滿足感,多謝你

帶埋女朋友去啦

大家唔好咁, 帶埋女朋友去旅行有咩問題先?可唔可以解釋下先?冇問題呀我覺得真係冇問題喎

巴打s,我想問大富豪....係咪仲係好好玩...?

帶埋女朋友去啦

帶埋佢去點南淫北賤

我唔明白你嘅問題,但女朋友先至有得淫賤好冇

帶埋女朋友去啦

帶埋佢去點南淫北賤

我唔明白你嘅問題,但女朋友先至有得淫賤好冇

*帶
留名
8月尾去

你係絲打定係有丁絲打

去做下spa 啦
做完個Spa,出到去個天已經黑九晒

心諗今次仆街啦,留咗條友係間房,會唔會夾生餓撚死佢

全速前進,頭搖又尾擺咁樣返到酒店

點知條撚樣話自己未肚餓,不如試吓去coffee shop 飲當地嘅靚靚咖啡,心諗又好似有啲道理,越南話晒都好似係全世界排第二嘅咖啡出口國,即刻九衝落去問吓個大波女職員,佢同我地講原來酒店後兩條街有啲小檔,試吓嗰度啲咖啡,特別香濃

老老實實啦,我就唔飲得咖啡嘅亦都冇飲開,不過有樣嘢開心嘅係,係個檔仔嗰度飲一杯咖啡大概係HKD 5-10左右。

我哋三個每人叫左一杯齋啡,一聞落去我覺得越南嘅咖啡聞落去嗰種炭烤味比較重,飲落去質感比較薄身小小,但係回甘個一刻會有少少榛子同埋杏仁嘅味。係舒服嘅飲落,加多一套法國電影的話呢就直情覺得自己係中產(偽

正所謂出外靠朋友, 我哋三條撚樣戇鳩鳩生勾勾,喺度睇緊究竟今晚又食乜撚嘢嘅時候

我決定踏出人類嘅一小步,毒撚嘅一大步

直接同隔離枱嘅朋友仔搭訕

隔離枱嘅朋友仔呢有男有女,四個女仔兩個男仔。本身都係咁望住我地,唔知係咪我哋個樣生得比較差少少。定係覺得我哋生得七得來啲皮膚比較白。一聽之下驚為天人,原來佢哋都係係當地讀大學嘅大學生,全部都係讀BBA或者酒店管理,甘啱係類似sem break 去峴港玩。我哋問吓佢哋有咩當地野好食,點知佢哋同我講,其實當地有冇乜好食我屌佢老味。諗諗吓亦都有道理嘅,你叫我同你講香港有咩道地有好食嘅嘢,我都係同你講,與其搞咁多不如去食譚仔三哥算撚數
經佢哋介紹呢,佢哋話酒店附近有一間居酒屋係峴港幾岀名

Phố Nướng Tokyo Đà nẵng
4 Phạm Văn Đồng, Phước Mỹ, Sơn Trà, Đà Nẵng, 越南
+84 93 154 43 99
https://goo.gl/maps/nFsnWZDxg1u

拿老老實實啦,呢一間呢就話自己係居酒屋,個名係叫自己做東京,即係我理解就有少少怪,即係好似我去外國開一間茶餐廳叫彌敦道咁撚樣囉

但係呢食物質素不是重點,重點有兩樣

第一,啲啤酒平撚到好似水咁撚樣,我哋前後好似飲咗四個啤酒塔

第二,啲女職員真係好瘦好撚靚仲要識聽英文,聽佢哋講呢一間算係當地比較中上少少又年輕少少嘅居酒屋,驟眼所見呢,有好多架妹同韓妹都係去咗呢一間食嘢,同埋門口有幾間林寶堅尼。直頭見到有幾個富二代

點解我覺得呢間野唔算太正宗但係有幾好食呢? 因為佢呢其實係類似韓燒,係食燒烤嘅,最搞笑係呢,係呢一度你叫一個海鮮套餐,係平撚過你食肉

另外一個重點係呢,就算你喺呢度食肉,都平撚過你喺香港去食沙嗲王,或者譚仔三哥叫埋杯嘢飲同埋土匪雞翼或者皮蛋

所以基本上我冇睇價錢,對唔住大家

我只係記得我哋最後六個人,因為當地學生哥有三個同我地一齊食飯另外幾個約咗人,買單大概係港幣三四百,食撚到想嘔咁撚樣,唔知係咪我飲酒飲得太多

薯條就基本野啦冇乜特別,反而佢哋嗰粒炸帶子真係好好食。

首先你要明白,帶子係一種非常之敏感而脆弱嘅食材,屌你老味基本上稍為唔新鮮少少呢,就會有一種臭閪嘅味道出現。

即係咩味呢,你離遠聞落去,會有嘔心啦,酸臭啦嘅感覺,質感呢會好鞋口。咁基本上呢一粒帶子呢就廢左架啦。但係呢度嘅帶子唔同,唔知係咪真係海鮮太新鮮太平,好少何炸帶子會做到呢一種鮮味嘅感覺。一咬落去,粉漿比較薄身,同脆口。我估計佢粉漿冇乜太大調味,所以食落口唔會遮住帶子本身嘅味道。帶子咬落去好軟滑,有一股淡淡的海水味,咀嚼之下帶子天然嘅甜味同埋粉漿入面麵粉嘅麵粉香混合埋一齊,唯一美中不足係佢嗰一點裝飾用嘅茄汁真係冇茄汁味我屌你老母。

因為太肚餓嘅關係有好多野冇影到相,我哋叫咗一個牛肉套餐同埋海鮮套餐。海鮮又新鮮嘅魷魚上枱嗰陣時不斷郁嚟郁去 屌你老母放佢喺房上邊嗰陣時好似喺度掙扎咁樣,直情有啲於心不忍

不過好撚彩,其實成餐飯我哋都冇郁過手咁滯,因為原來係越南當地出去食飯都係女人負責整嘢食,我地等食就得。佢地會自己幫你燒,幫你剪細埋放你碗。佢見我哋冇夾到蝦,仲幫我地剝埋蝦殼。

我哋超級唔好意思,但係個越南仔同我地講,佢哋嗰度係咁樣。個人感覺有啲似韓國,佢話平時佢自己出去食飯班女人都係要咁樣。嗰一刻深深咁覺得,我哋香港男人係亞洲真係狗也不屌。

講返食物,佢哋有樣嘢好奇怪,佢哋嘅牛肉咬落去呢,係好食嘅係新鮮嘅。但係係燒牛肉嘅情況之下呢,佢哋好鍾意將啲牛肉燒撚到鞋底咁撚樣。 你明唔明即係有幾鞋? 鞋撚到一Pat野一嚿嚿咁撚樣啊, 我懷疑越南人係鍾意食牛肉乾多啲。

老老實實越南人真係好撚飲得,佢哋好鍾意飲酒,我哋都多謝佢地特登帶我地食飯,所以嗰餐最後我哋自己請咗。我哋諗住已經無下文

點知臨走果一刻個越南男仔問我地,不如我哋一齊去唱K?

我同佢講點解無啦啦諗住同我地唱K ,個心即刻響起警號心諗會唔會要小心內臟

點知佢問我不如入廁所傾,我心諗屌你老母唔撚係要我係K房唱菊花台啊? 但係飲咗咁多酒又幾急了,決定喺餐廳呢一個公眾場合嘅廁所去咗比較安全啲,問清楚。

一入到廁所佢突然間同我講,我嗰幾個女同學對你哋幾個有興趣,所以諗住不如一齊唱K加深下感情

大家有冇留意我成篇文都冇提過嗰幾個女同學呢?

就係因為睇落去除咗肉體似女人之外,個樣好似畢加索啲畫咁撚樣

即係啲眼唔似眼,個鼻唔似鼻,但係身材係真係好嘅

嗰一刻我有啲想返酒店瞓覺,但係又覺得人一世物一世, 我有啲好奇越南當地嘅K房係點撚樣

於是同果兩個仆街討論過,覺得三個人互相有照應應該冇事嘅

就決定揸電單車跟人地去K房
有冇食過青糯米飯?

好唔好食
留名
月中去峴港

巴打,massage bom bom ?
女同學
女同學

巴打有冇發現我成篇文去到最後先提起佢地

點知條撚樣話自己未肚餓,不如試吓去coffee shop 飲當地嘅靚靚咖啡,心諗又好似有啲道理,越南話晒都好似係全世界排第二嘅咖啡出口國,即刻九衝落去問吓個大波女職員,佢同我地講原來酒店後兩條街有啲小檔,試吓嗰度啲咖啡,特別香濃

老老實實啦,我就唔飲得咖啡嘅亦都冇飲開,不過有樣嘢開心嘅係,係個檔仔嗰度飲一杯咖啡大概係HKD 5-10左右。

我哋三個每人叫左一杯齋啡,一聞落去我覺得越南嘅咖啡聞落去嗰種炭烤味比較重,飲落去質感比較薄身小小,但係回甘個一刻會有少少榛子同埋杏仁嘅味。係舒服嘅飲落,加多一套法國電影的話呢就直情覺得自己係中產(偽

正所謂出外靠朋友, 我哋三條撚樣戇鳩鳩生勾勾,喺度睇緊究竟今晚又食乜撚嘢嘅時候

隔離枱嘅朋友仔呢有男有女,四個女仔兩個男仔。本身都係咁望住我地,唔知係咪我哋個樣生得比較差少少。定係覺得我哋生得七得來啲皮膚比較白。一聽之下驚為天人,原來佢哋都係係當地讀大學嘅大學生,全部都係讀BBA或者酒店管理,甘啱係類似sem break 去峴港玩。我哋問吓佢哋有咩當地野好食,點知佢哋同我講,其實當地有冇乜好食我屌佢老味。諗諗吓亦都有道理嘅,你叫我同你講香港有咩道地有好食嘅嘢,我都係同你講,與其搞咁多不如去食譚仔三哥算撚數

甘你老母先

甘你老母先

咁咁咁咁咁咁咁咁咁咁

我錯了
有冇去屌HolyPig
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞