[少年監獄] 感受沙咀 三

1001 回覆
504 Like 10 Dislike
其實就咁睇 大部份阿蛇都仲有人性所在
今日有個係壁屋拋緊果時識左既朋友入完沙咀出番黎 唔知係咪同囚有影響力或者呢排巴打開post多又或者個社工做到野
詳細睇下圖

希望沙咀壁屋有得找數呢啲戇鳩行為消失

巴打係咪上年因爲社運入壁屋拋過?
其實我想問下你知唔知之前立法會垃圾桶爆炸案個義士而家向沙咀入面點

唔係呀 私事入左去14日
岩岩問左佢 佢話無野好正常 無俾人打

認錯人添
竟然冇比人打 (係咪後期先冇比人打因為咁岩同囚套戲出左咋 )
因為聽之前受過d巴打講話柳記好多都係藍屍
唔該哂巴打
皮已正

理性討論:雖然睇完樓主個經歷,好多人都屌緊懲教死全家,但個種唔人道嘅找數,要定義係教育定教訓,係懲教單純發洩怒氣嘅方式,維持權威嘅做事手法,又或係真心想打醒佢哋,等佢哋知驚悔改,根本無從推測,亦唔可以以偏概全。但的確,有好多人岀翻嚟真係變好咗,又或者係生性咗,就算好似樓主呢類(算係)無辜入獄嘅人,都對舊有個種生活方式,或者係人生態度有少少改變,唔人道,但可能有效,比起Cat A或者成人倉個種單純失自由嘅渡假式處分,嚴厲處分又好似真係改變到班本性善良,但誤入歧途嘅後生仔,但我哋係咪又可以只顧結果,而不論過程?

咁大家想子女身體好d, 有紀律d, 就送去操下, 就當校外活動咁?
新post見
皮已正

理性討論:雖然睇完樓主個經歷,好多人都屌緊懲教死全家,但個種唔人道嘅找數,要定義係教育定教訓,係懲教單純發洩怒氣嘅方式,維持權威嘅做事手法,又或係真心想打醒佢哋,等佢哋知驚悔改,根本無從推測,亦唔可以以偏概全。但的確,有好多人岀翻嚟真係變好咗,又或者係生性咗,就算好似樓主呢類(算係)無辜入獄嘅人,都對舊有個種生活方式,或者係人生態度有少少改變,唔人道,但可能有效,比起Cat A或者成人倉個種單純失自由嘅渡假式處分,嚴厲處分又好似真係改變到班本性善良,但誤入歧途嘅後生仔,但我哋係咪又可以只顧結果,而不論過程?

咁大家想子女身體好d, 有紀律d, 就送去操下, 就當校外活動咁?

保良局個營都比人屌到收皮何況呢啲
音sir職級係咪高啲?
推爆佢落山轉新倉
Good evening sir
推爆佢
Good morning Sir!
thank you. 同sir報 好好睇

但感覺唔算好巴咋喎!
Sorry sir 同sir報 再唔出文廚房罷工 星期日冇牛肉球食

轉左post wor
轉左倉好耐啦 你班友仲唔肯升班係咪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞