[少年監獄] 感受沙咀 三

1001 回覆
504 Like 10 Dislike
好睇!
衡仔你又玩嘢啦?文呢?

衡sir 一陣落你機翼順便罰埋全部人無得睇故

Thank you sir 1 ! Thank you sir 2!
睇到眼濕濕 寫到阿勇而個人好立體
如果找數 打數到 40-49 70-79 90-99
應該點打數?
今日有個係壁屋拋緊果時識左既朋友入完沙咀出番黎 唔知係咪同囚有影響力或者呢排巴打開post多又或者個社工做到野
詳細睇下圖

希望沙咀壁屋有得找數呢啲戇鳩行為消失
唔打得人?
咁啲犯入去都唔淆啦
當去camp
如果找數 打數到 40-49 70-79 90-99
應該點打數?

照打數 不過479尾既number照樣thank you sir thank you sir
今日有個係壁屋拋緊果時識左既朋友入完沙咀出番黎 唔知係咪同囚有影響力或者呢排巴打開post多又或者個社工做到野
詳細睇下圖

下咁我就覺得 數係要找既
只係過份侮辱既行為要ban

但最近同個frd討論
佢講既我都覺得有道理
佢話侮辱你令到你冇晒自尊
係要消滅你之前個套價值觀
先有得重建過一套正確既價值觀
其實我覺得佢某程度上講得幾岩

只係實行起上黎唔會咁理想化
一定係有好多失敗既例子
加上佢消滅個part做完 咁到底有冇做到重建呢 又係值得諗下

不過so far睇樓主講 我覺得入面啲阿sir都唔係真係咁冷血 但我唔知佢地仲做左啲咩去做教個part la...

突然醒起關楚耀話 除左懲 都要教...
詳細睇下圖

巴打係咪上年因爲社運入壁屋拋過?
其實我想問下你知唔知之前立法會垃圾桶爆炸案個義士而家向沙咀入面點
唔打得人?
咁啲犯入去都唔淆啦
當去camp

本來就唔應該打人啦
守法撚成日話要守法, 咁法律有冇話班柳記可以隨便找人數濫用私刑
唔打得人?
咁啲犯入去都唔淆啦
當去camp

本來就唔應該打人啦
守法撚成日話要守法, 咁法律有冇話班柳記可以隨便找人數濫用私刑

我覺得睇下條友衰咩啦 衰強姦或者係mk仔寸柒柒嘅 就一定要打獲勁嘅
唔打得人?
咁啲犯入去都唔淆啦
當去camp

本來就唔應該打人啦

我覺得睇下條友衰咩啦 衰強姦或者係mk仔寸柒柒嘅 就一定要打獲勁嘅

咁咪搞你個走期囉
有權啦
唔打得人?
咁啲犯入去都唔淆啦
當去camp

本來就唔應該打人啦

講真 對住d不可一世嘅犯 你叫佢坐係完全無阻嚇性
呢d真係唔打唔得
唔打得人?
咁啲犯入去都唔淆啦
當去camp

本來就唔應該打人啦

咁咪搞你個走期囉
有權啦

中意玩丫嘛 慢慢同佢玩
唔打得人?
咁啲犯入去都唔淆啦
當去camp

本來就唔應該打人啦

講真 對住d不可一世嘅犯 你叫佢坐係完全無阻嚇性
呢d真係唔打唔得

懲教 懲行頭
詳細睇下圖

巴打係咪上年因爲社運入壁屋拋過?
其實我想問下你知唔知之前立法會垃圾桶爆炸案個義士而家向沙咀入面點

唔係呀 私事入左去14日
岩岩問左佢 佢話無野好正常 無俾人打
就黎完post 我出埋新人組既結尾啦
出未
這晚,我其實醒左幾次去上小便(一杯半水的後果而且音sir比左一次特權,我唔使報),

其中有次醒左我撞到音sir巡倉.

「誒阿仔, 去廁所啊? 」
音sir關心問道.

「Yes sir...」
我忍著忽冷忽熱的體溫回應

「過黎比我摸下.」

我行近倉門,比音sir摸了摸額頭.

「哇..仲係好辣手...我聽日會同楚sir講嫁啦, 去屙尿訓教啦.」

我沒有力氣地趴回床上,冚曬全部的毛毯, 溫暖和寒冷交替地在身上互換.

我不知是凍還是熱.是睡著還是醒著..

但那晚確實是不好受, 因為人生病,真的好慘.
但,日和夜,總會交替

我不知睡了多久.

頭上的燈泡已經重新亮起.

第六日的早上,已經來臨

「Good morning sir 」

「Good morning sir 」

「Good morning sir ....」

早晨的問好,開始傳開

「喂全部聽住, 去廁所既去廁所唔使報, 全部開始摺毯! 快快快! 」

「Yes sir Thank you sir !」
全倉的人,都多謝了音sir的"去廁所唔使報"特權.

之後大家開始摺毯..

而我,仍然處於忽冷忽熱的狀態,只是頭腦開始清醒少少.

「喂你無乜野啊嘛? 仲有無燒到? 」
阿勇起身後摸了摸我既額頭

「哇屌,你仲燒緊, 等陣你地仲要做PE.你點頂啊? ? 」

「呃...咳咳..咳...」
喉嚨腫痛到讓我不想說話.
「音sir話..會同楚sir講..帶我去醫院... 」
我沙聲道

「咁都好啲...咁你等陣去到醫院,乜都要小心啲,醫院sir千奇千奇唔好衰..」

「嗯...好.. 」

終於...阿勇真係做返一次盡責既培訓,比左好多提示我

但我宜家真係無心裝載的狀態.

病, 真係好難做到任何事

包括需要專注力的摺毯

音sir這時行了過來,
「喂阿仔好唔好啲啊?」

阿勇幫忙回答
「同sir報, 佢好似仲燒緊..」

「係啊..等陣我會同楚sir講嫁啦.你再攰先..啲毯就..摺得幾多得幾多啦.」
音sir落了很大的走棧比我...我真係覺得好感動.

隨後既一個鐘,我都係迷迷糊糊地摺啊,搞啊..
不過阿勇有幫手,幫我修毯,汁垃圾又剩.

所以我都係坐左係到靠墻養神多

無幾耐, B座大閘有動靜

楚sir虎sir返黎了
他們在外和音sir碰頭後,便逐一幫我地開倉鎖
音sir和楚sir行了過來,
「蔡衡你發燒? 」
楚sir率先入了來摸我額頭

「哇好辣手wor, 阿勇你又搞鳩佢啊 ? 」
楚sir丟下一句責問

「下? 」
音sir都詫異了一下, 以為楚sir說的真有其事

「Sorry sir ! 」
阿勇否認

我亦都加把嘴

「Sorry sir ..咳咳..同sir報係我身體差, 唔關培訓事..咳..咳」

音sir說
「咪住先, 點解阿勇你要搞鳩佢嫁?」

楚sir接著道
「無,個新人琴日同我報話佢既培訓阿勇蝦鳩佢,跟住我琴晚就同佢地講好左數,話和解無野嫁啦, 但係宜家又咁樣wor, 你都幾好可疑wor ,啊梁培勇先生」

屌..誤會,真係誤會
如果你地兩個誤會左,阿勇食埋死貓, 咪又係搞鳩返我?

我急到眼淚都飆埋,立即回應
「Sorry sir ..咳咳..真係唔關阿勇事,係我錯....咳..咳」
阿勇亦都在旁說
「Sorry sir ! 同sir報我地真係無野啊..琴晚已經和好左, 然後佢無端端發燒,就...」

音sir接著:
「咁琴晚我睇住佢地既時候, 又真係無野既, 一磨完鞋我搵佢報,就發燒了.」

但楚sir跟住說
「但係人唔會無端端病既wor, 你真係無搞鳩個新人? 拿, 如果有既, 你宜家唔怕講啊, 阿sir一定會幫你討回公道嫁 !」

但我始終都係果句
「Sorry sir ....同sir報,真係無..,都係我錯, 我身體差凍親...咳..咳」

「係唔係嫁? 咁點解會...........啊屌, 我醒起啦 ,」楚sir終於發現原因

「係咩啊? 」
音sir疑問道
「琴日咯,B座熱水爐壞左, 所以沖左凍水涼, 一定係果陣凍親啦 !」
楚sir說出發現

的確,我都係果陣開始覺得唔妥

「噢 ~~~ 咁就你唔啱啦楚sir .」
音sir開玩笑地說道

「哎真係, 唔好意思啊,誤會你地兩個添 . 你又喊咩啊? 好難為你咩?」
楚sir尷尬笑了笑

「Sorry sir 」
我抹了抹頭先逼出的眼淚

「咁易喊嫁, 發燒病左姐,又唔會死, 最多比塊板你, 找返我數啦.」
楚sir遞左佢塊板過黎,說道
咁快就無?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞