[少年監獄] 感受沙咀 三

1001 回覆
504 Like 10 Dislike
楚sir 渣ga
Good morning sir 1 !

Good morning sir 2 !
強帖留名
你鍾意玩嘢吖嘛,我就等你出文,我有排同你玩
好奇問下 衡仔你依家仲係咪肥仔 你出返黎之後有無keep住做運動 成功減肥 無惡意
好奇問下 衡仔你依家仲係咪肥仔 你出返黎之後有無keep住做運動 成功減肥 無惡意

我好懶

我好懶

出返黎有冇搵呀勇幫你操體能
仲唔出文? 你鐘意玩嘢呀嘛? 我大把時間 慢慢玩等你出

我好懶

出返黎有冇搵呀勇幫你操體能

咪痴線
我無乜點聯絡返佢地 大家,都有大家既生活同路
好不容易,我見到楚sir回來了

佢見到我踎低咁,問我點解踎低

「Sorry sir ..」
頭先既一切, 不能詳答,咁就唯有短答

「哎,咁你起返身先, 全部人等陣預備入飯堂.......」

之後既節目,都係入飯堂食飯,然後搬住奶桶和包回去B座

過程中的我已經無心裝載,因為落山後既未來已經決定左

既然已經決定左, 我宜家既努力,仲有用咩?
回到B座, Recall幫手打著包奶,而新來的那個Recall,面上仲有幾條抓痕,我相信如果佢除衫,傷痕應該更加多.

在等包奶的期間,大廳分了兩隊,對面培訓的隊伍,和我們新人組的隊伍

我見到阿勇,然後同佢對望

得啦,你成功搞鳩到我啦.
我既眼神說道

但他卻沒有流露出得意的神情,反而撇開同我既對望,和旁邊其他培訓繼續對眼

「喂, 阿勇, 蔡衡,過黎我呢邊.」
楚sir突然對著我們說

「Yes sir ..」
我倆微微愕然,然後跟著楚sir

但宜家先開始傾呢個問題,會唔會太遲?
我和阿勇入了沖涼房,然後一齊在楚sir面前踎低

「嗯.......下午同你講既時候,你知道咩事嫁啦.」
楚sir一副威嚴向阿勇正色道

「Yes sir ...」
阿勇低聲回應

我不禁詫異, 咦? 原來楚sir下午有搵過阿勇?

「你既培訓話你嚇佢打佢鬧佢wor」
楚sir毫不猶疑對阿勇道出問題

阿勇仍舊應著這句,但更多的內疚和心虛夾雜在其中

「喂到你啦.」
這時楚sir又對住我講

「阿勇又話你唔配合唔盡力做加強體能訓練wor.」

我渾身冷汗,心虛回應
因為我又真係無諗過夜晚既時候有無盡力做
「你地兩個搞咩嫁? 使唔使鎖你地兩個入倉打場交,邊個返到出黎既就聽邊個咁?」
楚sir問

「Sorry sir !」
縱使知道係玩笑,但我倆都一起回應道

「咁點算啊? 你地兩個話比我聽,我應該點處理?」

這句真係難倒我,如果我處理到既,就唔會搵楚sir你了吧

我和阿勇互相對望,佢一副怪責我點解要講比楚sir聽既眼神...

而我就不知所措,不知道該講些什麼,才能化解這場危機,這個鬧劇

狀況就咁樣僵持左......

「喂,兩個都唔講野既? 你地圍內解決唔到既,咁我就出手解決嫁啦」
楚sir催促道
「呢到阿sir既解決辦法,得兩樣既姐, 一係就找板,一係就搞鳩你地既走期.係唔係想我出手?」
楚sir提出了佢果套解決方案

但無論係Plan A或者Plan B,都係我地兩個想避免的,因為絕不好受

阿勇開始急了

而我亦覺得越來越燥熱...

我苦苦在腦海思考,要做啲咩,講啲咩先可以打破呢個僵局

然後我諗起了, 前晚的信
隨後我更加諗起,

其實呢個情況,我好似小學都有發生過(可能有人都試過)

那段記憶,話比我聽,其實衝突,真係好易解決

阿媽信中的那句說話,提醒了我, 鼓勵了我

「 在裡面聽教官的話,別同別人逞能,知道嗎? 同人好好相處 」

嗯.我知道了,阿媽

我向著阿勇,說出了一句
呢度停?屌你老母空白當文阿 係咪又要我找你數阿
呢度停?屌你老母空白當文阿 係咪又要我找你數阿

隻手打唔出文要找板啦喎
文文文
屌,好吊引
屌,好吊引

同呀勇道歉?
成半個鐘都唔撚出文你個死肥閪係唔係要屌呀

快撚啲啦重慢吞吞咁
留名
樓豬表示: 我係鍾意吊你癮呀 呵呵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞